Polis, Youtube'daki trafik magandasını yakaladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, Youtube'daki trafik magandasını yakaladı

Son günlerde bazı basın yayın organları ile internette yayınlanan görüntülerde; diğer insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde trafik kurallarının ısrarla ihlal edildiği ve yaşam kurallarının zorlandığına ilişkin olumsuz insan davranışlarına dair örnekler yer almaktadır.

Bu video görüntülerinden biri de; Adapazarı Sapanca arasında hareket halindeki bir otomobil sürücüsünün, otomobilin kilometresini hız sabitleyici ile belli bir kilometreye ayarladıktan sonra direksiyonu bırakarak yan koltuğa geçtiği şeklindeki haber ve görüntülerdir. Bu görüntülerle ilgili birimlerimizce yapılan araştırmalar sonucunda habere konu olan sürücü tespit edilmiş ve hakkında Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince 346 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesinde yer alan; "... araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmüne istinaden ilgili hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Video görüntülerinin; 2006 yılından bugüne kadar toplam 18 kez sürücü kusurundan dolayı cezalandırılan, kasten yaralama ve mala zarar vermekten suç kayıtları bulunan 27 yaşında bir vatandaşımıza ait olduğu anlaşılmıştır.

Trafik magandası TEM'de hızı sabitleyip yan koltuğa oturdu! / Video

Trafik kazalarının ve özellikle sürücülerin kusurlarından kaynaklı oluşan maddi ve manevi kaybın önlenmesi konusunda herkese görev ve sorumluluk düştüğü açıktır. Özgürlük aynı zamanda, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı olan ödev ve sorumluluklarını da içermektedir. Unutmayalım ki, her bir insanımızın hayatı bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilmeyecek kadar değerlidir.

Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da, trafikte can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla yasaların uygulanması konusunda müsamaha gösterilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber