İkinci tur görüşme bayram sonrasına

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine pazartesi günü başlıyor. İlk gidilecek parti pazartesi saat 14.00'te CHP olacak, 14 Temmuz Salı günü saat 14.00'te ise MHP'ye gidilecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Temmuz 2015 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkinci tur görüşme bayram sonrasına

Nevin Bilgin

15 Temmuz HDP ziyareti ise Çarşamba günü saat 11.00'de olacak. MHP randevusunun Meclis'te olacağı öğrenildi. AK Parti ziyaretlerde her parti için ayrı heyet görevlendirilecek. Görüşmelerde şimdiye kadar pek çok konuda arabuluculuk yapan Çalışma ve Sosyal Güvnelik Bakanı Faruk Çelik'in de bulunuacağı belirtiliyor. Ak Parti, koalisyon görüşmeleri öncesinde 20 kişiden oluşan 3 tane teknik heyet oluşturmuştu. Teknik heyet, hukuk, CHP ve MHP heyetleri olarak belirlenmişti. Bu heyet, CHP ve MHP'nin seçim beyannameleri yanında, 7 Haziran seçimleri sonrasında yapılan açıklama ve demeçleri toplayarak kamsamlı bir rapor hazırlamıştı.

Bayram arası

Bayram öncesi yapılacak ilk tur görüşmelerde koalisyonun hemen kurulması beklenmiyor. İkinci tur görüşmelerde koalisyonun kurulma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. İlk turun ardından, partiler arası bayramlaşma ziyaretlerinde de olumlu bir havanın yakalanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber