Bakan Şahin'den memura 'grev' uyarısı: Atılma nedeni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet memur maaşlarına 2007 yılı için verilen zam oranının ekonomik hedefler bakımından makul olduğunu savundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, düzenlediği basın toplantısında, toplu görüşmelerde gündeme getirilen zam teklifi hakkında açıklamalar yaptı. 2007 yılında memurlar için ayrılan 46.8 milyar YTL'lik ödeneğin 50.1 milyar YTL'ye çıkarıldığını vurgulayan Şahin, konfederasyonların taleplerinin kabul edilmesi halinde bütçeye 15 milyar YTL'lik ilave bir yük bineceğini söyledi.

Memurun alım gücünün son üç yılda ortalama yüzde 50 arttığını ifade eden Şahin,” Memur maaşları enflasyonun üzerinde arttı. Herkese her istediğini verirsek hedefler tutmaz. Kamu çalışanlarının durumu eskiye nazaran iyiye gidiyor” diye konuştu.

Şahin, getirdikleri teklifle en düşük memur maaşının Temmuz 2007'de yüzde 13.6, ortalama maaşın da aynı tarihte yüzde 10.7 artacağını vurguladı. Şahin, uzlaşma sağlanmaması durumunda Bakanlar Kurulu'nun iki seçenekten birini kabul edeceğini sözlerine ekledi.

MEMURLARA GREV UYARISI

İş bırakma eylemine hazırlanan memurlara grev hakları olmadığını hatırlatan Bakan Şahin bu tür bir eylemin memuriyetten atılma nedeni olacağına dikkat çekti.

HÜKÜMET NE TEKLİF ETMİŞTİ?

Hükümetin sunduğu tekliflerden birinde, en yüksek maaş alan memurların maaşlarında gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif yüzde 5.1, en düşük maaş alan memurların maaşlarında da aynı dönemler için yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 8.2'lik artış öngörülüyordu.

İkinci teklifte ise bütün memurların maaşlarının gelecek yılın ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif 5.1 oranında arttırılması, buna ilave olarak en düşük maaş alan ve döner sermayeden yararlanamayan yaklaşık 1 milyon 400 bin memura birinci ve ikinci 6 aylarda 20'şer YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer alıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber