Kaymakam, tanker kazasında yanan emekli subay eşi öğretmeni tedavi için almayan GATA'yı Genelkurmay'a şikâyet etti

Haber Giriş : 03 Mart 2004 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam, tanker kazasında yanan emekli subay eşi öğretmeni tedavi için almayan GATA'yı Genelkurmay'a şikâyet etti

Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin, ilçede 24 Şubat'ta meydana gelen tanker kazasında yanarak yaralanan bir kadını kabul etmedikleri gerekçesiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi yetkilileri hakkında yasal işlem yapılması için Genelkurmay Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kaymakam Şahin, Genelkurmay Başkanlığı'na 28 Şubat'ta gönderdiği yazıda, şunları kaydetti:
''24.02.2004 günü saat 15.05 sıralarında ilçemiz merkezinde, halkın genelde yoğun olduğu bölgede müessif tanker faciası dolayısıylayanarak hayatlarını kaybeden şahıslardan, Kartal ilçesinde mukim Yıldız Gürsel'in birinci derecede yanık tedavisi için GATA Hastanesi'ne ambulansla nakli yapılmış, ne yazık ki hastane yetkililerince kabul edilmeyip geri çevrilmesi üzerine diğer sivil hastanelere nakilleri yönlendirilmiş, ancak onların da yanık merkezleri olmaması nedeniyle yine geri çevrilmesi sonucu hasta vefat etmiştir.

İlimiz Anadolu Yakası Yanık Tedavi Merkezi, sadece komutanlığınız GATA nezdinde bulunması nedeniyle, LPG yanığı hastanın acil nakli bu hastaneye yönlendirilmiştir. 5 kişinin yanarak vefat ettiği olağanüstü bir durumun söz konusu olduğu bir durumda, buna rağmen GATA Hastanesi'nce kabulü yapılmayan yukarıda ismi belirtilen hastanın ölümüne sebebiyet veren yetkililer hakkında gerekli kanuni işlemin yapılması takdirlerinize maruzdur. Takdirlerinize arz ederim.''

Kartal'da 9 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan zincirleme trafik kazasına neden olan tankerin sürücüsü Cahit Karakaş, çıkarıldığı mahkemece ''Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan tutuklanmıştı.

Kaymakam Şahin'in başvurusunda adı geçen ve kazada hayatlarını kaybeden emekli öğretmen Yıldız Gürsel (60) ile eşi emekli binbaşı Atilla Gürsel'in (64) cenazeleri de Üsküdar Selimiye Camii'nde kılınan namazın ardından askeri tören kıtasınca bir süre taşınmalarından sonra götürüldükleri Pendik Şıhlı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber