KYK'dan 'Yemekhane çetesi' açıklaması

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Yenişafak Gazetesi'nin "Yemekhane Çetesi" başlıklı haberi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK'dan 'Yemekhane çetesi' açıklaması

Yenişafak Gazetesinin 10 Temmuz 2015 tarihli nüshasının 8. Sayfasında "Yemekhane çetesi" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberde, kurumumuzu ve yöneticilerimizi hedef alan asılsız, taraflı ve maksatlı bir takım iddialara yer verilmiştir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

"Antalya Bölge Müdürlüğüne bağlı Akdeniz Yurdu lokanta işletmesini 2014-2017 döneminde çalıştırmak üzere 13 işletici adayı müracaat etmiştir. Bunlardan İçkale Gıda İnş.Ltd.Şti , 69 puanla 1. sırada yer alarak işletmeyi çalıştırmaya hak kazanmış ve adı geçen firma ile sözleşme imzalanmıştır.

Yargıya yapılan itirazların ardından, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 26.02.2015 tarih ve No:2015/1213 sayılı kararı gereğince; Akdeniz Öğrenci Yurdu lokanta işletmesi ile ilgili yapılan işletici seçimi iptal edilmiş olup, söz konusu işletme için İçkale Gıda İnş.Tem.Nak.San. ve Tic. Ltd.Şti.'nin sözleşmesinin, kesin teminatı iade edilerek 21.04.2015 tarihli yazı ile fesih edilmesi için Antalya Bölge Müdürlüğü talimatlandırılmıştır. Antalya Bölge Müdürlüğünün 12.05.2015 tarihli yazısında Mahkeme Kararının 27.04.2015 tarihinde işleticiye tebellüğ ettirildiği ve 30.04.2015 tarihinde ise hizmetine son verdiği bildirilmiş ve yargının verdiği ilk karar, ilgili mevzuatlara uygun şekilde uygulanmıştır.

Öğrencilerin kahvaltı ve akşam yemeklerinde mağduriyet yaşamamaları ve öğrencilere verilen hizmetin aksamaması için Akdeniz Öğrenci Yurdu lokanta işletmesi, mahkeme neticelenene kadar işletme sözleşmesinin 21/a (İşletici bu sözleşme ile başka bir yurt işletmesini, Genel Müdürlüğün uygun görmesi halinde, bu sözleşme hükümleri çerçevesinde aynı şartlarla yeniden başka bir sözleşme yapmaya lüzum kalmadan işletecektir. Bu durumda işleticiye yapılan yazılı bildirimi takiben 5 gün içinde işletici faaliyetine başlamak zorundadır. Aksi takdirde işletmekte olduğu yurt için alınan kesin teminat irat kaydedilerek sözleşmenin feshi hususunda genel Müdürlüğe teklifte bulunulur) maddesi gereğince Akdeniz Yurdu Rasim Akdaş Bloğu lokanta-kantin işleticisi Gezginler Gıda. Ltd.Şti. tarafından çalıştırılmaktadır.

Antalya Bölge Müdürlüğünün 10.11.2014 tarihli yazısıyla Akdeniz Yurdu Lokanta işleticisi İçkale Gıda İnş. Tem.Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti.'nin yurt bünyesinde kullanmak üzere, 2 (iki) adet benmari ve 1 (bir) adet elektrikli fırın kullanma talepleri Genel Müdürlüğün 21.11.2014 tarihli yazısıyla Küçük İşletmeler Statüsünün 13/a maddesi gereğince her aletten ek zaruri masraf alınması kaydıyla uygun görülmüştür."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber