Kamu Sen de Uzlaştırma Kuruluna başvurdu

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Toplu Görüsme Genel Sekreteri Nazmi Güzel baskanligindaki bir heyet, hükümetle memur sendikalari arasinda yürütülen toplu görüsmelerin anlasmazlikla sonuçlanmasi nedeniyle bugün Uzlasma Kurulu'na basvurdu.

Güzel Uzlasma Kurulu'na basvurmadan önce yaptigi basin açiklamasinda, Kurul'a toplu sözlesme masasinda verilen tekliflerin aynen sunulacagini kaydetti. Güzel, memurlarin yüzde 32'sinin açlik sinirinda yasadigini söyleyerek en düsük memur maasinin 1023 YTL olmasi gerektigini yeniledi.

Geçen yil toplu görüsmelerde yüzde 5 enflasyon hedeflemesi dogrultusunda yüzde 19.9 artis saglandigini hatirlatan Güzel, 2007 yili için Merkez Bankasi'nin yüzde 7 bazi uzmanlarin ise yüzde 9 enflasyon hedeflemesi öngörüsünde bulunduguna isaret etti. Güzel, 'Geçen yil yüzde 5'in altina imza attik. 2007'de enflasyon daha yüksek. Bu teklif nasil kabul edilir' dedi.

UZLASILAN KONULAR TUTANAKLARDA YOK

29 Agustos gecesi sona eren toplu görüsmelerde uyusmazlik saglanamadigini hatirlatan Güzel, uyusmazlik zaptinin yaklasik 1 saat önce ellerine geçtigini bildirdi. Güzel, toplu görüsmelerde uzlasmaya varilan sosyal ve özlük haklariyla ilgili konularin tutanaklarda olmadigini kaydetti.

Güzel, hükümetin artis oranini kabul etmedigi için uzlasilan konulara da yanasmadigini ifade etti.

BAKAN'IN IFADELERI TARTISMAYA AÇIK

Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'in memurlarin ekonomik durumunun 'aslinda yansitildigi kadar kötü olmadigi' yönündeki açiklamalariyla ilgili olarak Güzel, bu tip ifadelerin tartismaya açik oldugu kaydetti.

Bakan Sahin'in uyusmazligin sendikalarin toplantidan erken ayrildigi yönündeki açiklamasinin gerçegi yansitmadigini söyleyen Güzel, 'Toplantiyi biz en son terk ettik. Bakan Sahin defterlerini toplayarak ?sizi müstesarlarim ve yardimcilarimla bas basa birakiyorum. Anlasabiliyorsaniz anlasin' diyip kendisi erken çikti' dedi.

KESK'IN BIRLESME ÇAGRISI

KESK'in birlikte hareket edelim çagrisiyla ilgili olarak Güzel, geçen yilki toplu görüsmelerde 3 konfederasyon arasinda uzlasma saglanamadiysa KESK Genel Baskani'nin yapilan ortak toplantiya katilmamasindan kaynaklandigini ve bu yilda ayni seylerin devam ettigini belirtti. Güzel, 'Bizimle hiçbir istisarede bulunmadan masadan çekildiler. Bir gerekçede ortaya koymadilar. Belki bizimde masada elimizin zayiflamasina neden oldular. Bu onlarin karari. Nasil bir uzlasi istiyorlar bunu bizlere görüsmeleri gerekir ya da uzlasmak istiyorlar mi bunu da anlamak istiyoruz' diye konustu.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber