Memur-Sen, Bakan Şahin'i Ak Partililer'e şikayet etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Bursa İl Başkanı Hasan Ünal kendisini makamında ziyaret eden AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ve AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak'a memurlara karşı anti demokrat bir tavır içinde bulunduğu gerekçesiyle Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i şikayet etti.

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ve İl Başkanı Hayrettin Çakmak Memur-Sen İl Başkanı Hasan Ünal'ı makamında ziyaret etti. Memur-Sen Bursa İl Başkanı Hasan Ünal, yaptığı konuşmada toplu görüşmeler sırasında Memur-Sen genel Başkanı Ahmet Aksu'nun diğer konfedarasyonlara birlikte hareket edilmesi gerektiğini söylediğini, fakat konfedarasyonların bu teklifi geri çevirdiğini belirtti. Ünal; "Memur-Sen toplu görüşmeler sırasında uç davranışlar sergilemekten uzak durmuştur" dedi. Ünal, toplu görüşme sürecinin Başbakanın vereceği karara bağlı olduğunu dile getirerek, "Başbakanın memura sırt çevirmeyeceğini, milyonlarca çalışana sahip çıkacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in bu rakamlarla pazarlığa kapalı olduğunu dile getiren Şahin, "Onun bu tavrı toplu görüşmeleri anlamsızlaştırmıştır. Bu durum bakanı, sendikacılığı gereksiz görmesi gibi bir anti demokratik bir tavırla karşı karşıya bırakmıştır" şeklinde konuşarak Mehmet Ali Şahin'i Faruk Çelik ve AKP İl Başkanı Hayrettin Çakmak'a şikayet etti.

AKP Grup Başkanı Faruk Çelik de Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in söylemesi gereken şeyleri söylediğini belirterek, "Sayın bakan bir art niyet taşımamaktadır" diyerek bakana sahip çıktı. Çelik, daha önceki hükümetlerin döneminde sendikaların sert tavırlar sergileyerek istediklerini elde ettiğini ifade etti. Hükümetin kaynaklar ölçüsünde memura gerekli zammı yapacağını anlatan Çelik, kendi hükümetleri döneminde ekonomi politikalarında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) etkili olmadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber