Sağlık için 3'te 1 kuralı

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirenlerin vücudunda büyük bir rahatlama olduğunu belirten Dr. Mustafa Eraslan, Ramazan'dan sonra 3'te 1 kuralını uygulayarak midenin 3'te 1'inin yemek ve 3'te 1'inin su ile doldurulmasını, geriye kalan 3'te 1'inin ise boş bırakılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 20:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sağlık için 3'te 1 kuralı

Ramazan ayının sona ermesiyle tüm Müslümanlar mübarek Ramazan Bayramı'na kavuştu. Ramazan ayında oruç tutma ibadetini yerine getirenler ise nefislerini terbiye ederken midelerini de dinlendirdi. Özellikle geleneksel Türk mutfağında ayrı bir yer tutan bayram sofralarında dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyaran Dr. Mustafa Eraslan, oruç tutan kişilerin vücutlarında büyük bir dinlenme olduğunu ve bu nedenle ilk günlerde bünyeye çok yüklenmemek gerektiğini söyledi. Ramazan ayından bayrama geçilirken insanların sağlıkları için birkaç noktaya dikkat etmesi gerektiğini belirten Eraslan, Peygamber (s.a.v) Efendimizin ölçüsü hakkında bilgi verdi. Eraslan, "İlk önce ne yersek yiyelim iyi çiğneyeceğiz. İkinci olarak da midemizin üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de boş bırakacağız. Tüm insanların bunlara uyarak hastalıklarından kurtulacağına ve sağlıklı yaşayacaklarına inanıyorum. Bu ölçü Peygamber (s.a.v) Efendimizindir. İnsanlar bu ölçüye tüm hayatları boyu riayet ederlerse son derece sağlıklı yaşarlar" dedi.

Kalp damar, şeker ve kanser hastalarının da üçte bir kuralına riayet etmeleri gerektiğini söyleyen Eraslan, "Kalp damar, şeker ve kanser hastaları 3'te 1 kuralına riayet etsin. Böylelikle hem sağlıklı, hem zinde, hem de tüm hastalıklarından kurtularak yaşayacaklardır. Bu formülü doktorların da söylemesi gerekiyor. Mesele insanların hasta olmasını engellemek, sağlıklı olmak ve yaşamaksa 3'te 1 kuralına riayet edilmeli" şeklinde konuştu.

Ramazan'dan sonra dikkat edilecekler hakkında vatandaşları uyaran Eraslan, "Peygamber (s.a.v) Efendimizin tavsiyelerine göre yemeklerin efendisi ettir. Et olmazsa olmazdır, mutlaka kırmızı eti yemeklerimizde bulundurmalıyız. Ayrıca bilinenin aksine tereyağı damar sertliği yapmaz, yemeklerde tereyağı, kuyruk yağı gibi tabi yağları ve zeytinyağını mutlaka kullanmalıyız. Tam buğday ekmeği de kesinlikle kullanılmalı. Bunlara ve 3'te 1 kuralına riayet edildikten sonra hem birçok hastalıktan kurtulacaklar hem de fit bir vücuda kavuşacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber