İki sendika Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu, KESK eyleme gidiyor

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen ve Kamu-Sen, memur sendikaları ve konfederasyonları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Uzlaştırma Kurulu'na başvururken Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) eyleme hazırlanıyor.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, cuma günü yaptığı basın toplantısında, memurların toplu görüşme sürecinde Uzlaştırma Kurulu'na başvurmayacaklarını belirterek ?Kasım ayı sonundan itibaren hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanacağız? dedi. Tombul, toplu görüşme sürecinde çalışanlar açısından olumsuz bir noktaya gelindiğini söyledi.

KESK'in bundan sonraki süreçte kamu emekçilerinin haklarını arama mücadelesini sürdüreceğini belirten Tombul, bu kapsamda Büro Emekçileri Sendikası'nın 4 Eylül'de yürüyüş gerçekleştireceğini, Yapı Yol-Sen'in de 14 Eylül'de köprü geçişleri ve hizmet kollarındaki sorunları dile getirmek

amacıyla eylem yapacağını kaydetti. Tombul, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Eğitim-Sen'in de kendi iş kollarındaki sorunları dile getiren eylemler yapacaklarını anlattı.

Öte yandan Memur-Sen ve Kamu-Sen 1 Eylül Cuma günü Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu. Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hadi Erdoğmuş Uzlaştırma Kurulu'na verdiği dilekçede, tüm memurlara yılın birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 7'şer oranında zam talep ettiklerini bildirdi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber