Erdoğan: Bu vahşeti lanetliyorum, kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum" dedi.

Haber Giriş : 20 Temmuz 2015 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bu vahşeti lanetliyorum, kınıyorum

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü törenlerine katılmak için KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında Suruç'taki patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Öncelikle, sayın cumhurbaşkanı'nın 20 Temmuz 74 ve 41 yıl sonra bugün yapılacak yıl dönümü kutlamalarında bizleri de aralarında görme talebine davetine çok teşekkür ediyorum. mübarek ramazan bayramınızı tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum.

Tabi bu arada, bugün saat 13:00 sıralarında Suruç'ta maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum.

Uçağa bindiğimiz anda bu haberi almış olduk. Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler, başbakanımız süreci Ankara'dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz.

TErör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz.

Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber