Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'ne büyük ilgi

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet döneminin en ünlü hekimlerinden biri olan Sabuncuoğlu Şerefeddin, hastalıkları tedavi yöntemleri, kullandığı cerrahi aletler, ilaç reçetelerinin, hastalıkları müzikle tedavi edişi ile ilgili kaynakların yer aldığı müze yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2015 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'ne büyük ilgi

Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'nin yöneticisi Metin Çelik, 1386 yılında Amasya'da doğan ve kentteki Bimarhanede Hekim Burhaneddin Ahmet'ten tıp eğitimi alan Sabuncuoğlu Şerefeddin'in 17 yaşında hekimlik yapmaya başladığını söyledi. Şerefeddin'in hastalıkları tedavide müziği kullandığını da dile getiren Çelik, şöyle dedi:

"Akıl hastalıkları başta olmak üzere hastalıkların tedavisinde müziği ve su sesini aktif olarak kullanmış. Müzik aleti olarak, bendir, kaba kemani, ney, kanun, rebap, çeng, kudüm, santur, tambur, klasik kemençe kullanılıyordu. Sabuncuoğlu Şerefeddin baş Ağrısı için Rehavi, ateşli hastalıklarda Irak, tehlikeli ağrı ve sancıda Hicaz, uykusuzluk için Uşak makamı kullanıyordu. Ayrıca kendisinin tasarlayıp kullandığı 200 cerrahi el aleti de mevcut."

Çelik, 2011'de açılan müzeyi bu zamana kadar 130 bin kişi nin ziyaret ettiği dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber