Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sürpriz istifa

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı (SGK) Ahmet Tuncay Teksöz görevinden istifa etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kurumun ilk başkanı Teksöz'ün, istifasında, birçok projede bakan ve diğer üst düzey bürokratlarla ters düşmesinin etkili olduğu öğrenildi. Ancak bazı bakanlık kaynakları, Teksöz'ün bazı projelerde usulsüzlük yaptığı için ?istifasının istendiğini' öne sürdü. Hazine Müsteşarlığı'nda uzun yıllar görev yapan Teksöz, başkanlığa geçen yıl atanmıştı.

Türkiye'de sosyal güvenlik hizmetlerini yıllardır yürüten SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yılbaşından itibaren kaldırılıyor. Sosyal Güvenlik Reformu'nun yapılmasıyla birlikte oluşturulan SGK, emeklilik ve sağlık sistemindeki önemli değişiklikleri yapan kurum olarak faaliyete geçti. Reformun yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yeni sosyal güvenlik sistemi hayatımızdaki yerini alacak. Sistemin işleyişinden ise SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı tek çatı altında toplayan Kurum sorumlu olacak.

1945'te kurulan SSK, 1949'da faaliyete başlayan Emekli Sandığı ve 1971'den beri hizmet veren Bağ-Kur yerini, bütün vatandaşların tabi olacağı Sosyal Güvenlik Kurumu'na bırakacak. Yılbaşından itibaren uygulamaya girecek sosyal güvenlik sisteminin tekrar düzelmesinin en az 30 yıl alması bekleniyor. SGK'nin gelmesiyle yaş ve prim ödemesindeki değişiklikle birlikte emeklilik sistemindeki açıkların 2036 yılında sıfırlanacağı tahmin ediliyor. SGK'nin Balgat'taki yeni binasının 7 Eylül tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak. Açılış için yapılan davetiyelerde Teksöz'ün imzası bulunuyor. Teksöz'ün istifa dilekçesini cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunduğu ifade ediliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber