Müftü genelev için beddua etti

Haber Giriş : 05 Eylül 2006 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salihli'de belediyenin geneleve onay vermesi ilçeyi karıştırdı. Müftü genelevi destekleyenlere zina yapıldıkça günah yazılacağını söyledi.

Manisa'nin Salihli ilçesinde 1992 yılında onaylanan imar planında "genelev" olarak ayrılan alana genelev yapmak isteyen bir kişi, yaklaşık bir ay önce belediyeye müracaat etti. Salihli Belediyesi de başvuru üzerine inşaat ruhsatı için izin verdi. Genelevin projesini çizen mimar Okay Tosun'un Salihli AKP Yönetim Kurulu üyesi olduğu öğrenildi. "Genelev yapılacak" haberi bir yerel gazetede yayınlanınca ortalık karıştı. AKP'li ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri birer gün arayla basın toplantısı düzenleyerek olaya tepki gösterdi. Aralarında AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Yağcı'nın da bulunduğu bir grup işadamı da Ticaret ve Sanayi Odası'na başvuruda bulunarak Salihli'ye genelev yapımının engellenmesini istedi.

CUMA HUTBESİNE KONU OLDU

Salihli Müftüsü Karabey Özdemir ise, genelev konusuna cuma hutbesindeyer vererek, genelevin Salihli'ye yapılacak olan en büyük kötülük olduğunu söyledi. Müftü Özdemir, "Genelevin yapımının engellenmesi için hukuki çerçeve içinde, herhangi bir taşkınlığa yer vermeden herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Genelev yapılması konusunda yardımcı olan herkesin, orada zina yapıldığı sürece amel defterine günah yazılacaktır. Bu tür yerler açılacağına, gençlerin iş sahibi olmaları ve evlenmeleri için onlara yardımcı olalım" dedi.

VATANDAŞ 500 İMZA TOPLADI

Genelevin yapılacağı Atatürk mahallesinde ise inşaat çalışmaları başladı. Atatürk mahallesi muhtarı Abdül Murat Yıldırım, genelev yapılmaması için tüm yollara başvuracaklarını söyledi. Genelevin yapılacağı alanın mahallede bulunan evlerle iç içe olduğunu vurgulayan Muhtar, genelevin yapılmaması için şu ana kadar 500 imza topladığını belirtti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber