Okul polisi uygulaması geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2006 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim döneminde okul önlerindeki güvenlik ve trafik tedbirleri kapsamında, her okul için ayrı ayrı ''Polis abla'' ve ''Polis ağabey'' görevlendirecek.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, polisin okullar ve çevresindeki tedbirlerini yeni projelerle geliştireceklerini belirterek, ''Toplum destekli polislik hizmeti'' çerçevesinde, Antalya'da, okul polisliğinin uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Arslan, resmi trafik ekipleriyle, sivil ekiplerin önceki yıllarda okul önlerinde yürüttükleri çalışmaların devam edeceğini, bu tedbirlere ek olarak planlanan okul polisliğinin de birebir iletişimin ön plana çıkacağı farklı bir uygulama olacağını bildirdi.

Feyzullah Arslan, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli kadın ve erkek polislerin görev bölgelerindeki okullardan sorumlu olacağını söyledi.

Bazı bölgelerde okul polislerinin 2-3 okulun sorumluluğunu da taşıyacağını belirten Arslan, ''Çocuklar ve gençler geleceğimiz. Velilerin gözü arkada kalmasın. Öğrencilerimizin bundan böyle okullarında polis ablası ve polis ağabeyi olacak. Çocuklarımız daha güvende olacak'' dedi.

-DERSLE DE GİREBİLECEKLER-

Okul polislerinin, öğrencilerle daha iyi diyalog kurmaları amacıyla anne ve baba olmuş personelden seçileceğini ifade eden Arslan, görevlilerin her gün sorumlu oldukları okula giderek, idareciler, öğretmen ve öğrencilerle görüşeceğini, kendilerine iletilen sorunlara süratle müdahale edeceğini söyledi.

Arslan, okul polislerinin, rehber öğretmenlerle işbirliği de yapacağını kaydederek, ''Öğrenciler korktukları kişiler, olaylar ve her türlü şikayetlerini görevlilerimize de rahatça anlatabilecek. Okul polisleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle diyalog kurarak, okul ve emniyet arasında koordinatör görevini üstlenecek '' diye konuştu.

Arslan, okul polislerinin her saat okulda bulunmayacağını ancak kendilerine iletilen sorunlar ve yaptıkları gözlemlerle, gerektiğinde derslere de gireceğini de belirtti.

-TÜRKİYE'DE İLK-

Okullarla ilgili tedbirlerinin öncelikli konuları arasında olduğunu belirten Arslan, trafik güvenliğini ön planda tuttuklarını ve bu konuda da yeni proje hazırladıklarını bildirdi.

Feyzullah Arslan, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik tedbirlerini aralıksız sürdürdüklerini anımsatarak, hazırladıkları projeyle hız limitinin azaltılmasını amaçladıklarını açıkladı.

Yeni eğitim-öğretim döneminde hayata geçirmek istedikleri bu projede, şehir içinde 50 olan hız limitinin okul çevresinde 40'a düşürülmesinin zorunluluk haline getirilmesini önerdiklerini vurgulayan Arslan, projenin, onay için Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) gönderildiğini söyledi. Arslan, ''Onay kararı verilirse yeni projemizle sürücülere (Okul önü. Hızını kes) diyeceğiz'' dedi.

Projenin hayata geçmesiyle, okul çevresine konulacak tabelalarla sürücülerin hızlarını kesmeleri konusunda uyarılacağını dile getiren Arslan, bu yöndeki uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi. Arslan, hız limitinin düşürülmesi projesinin pilot bölgesinin Antalya olacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber