Özel harekatçı görevine geri dönmek istiyor

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde başpolis memurluğu görevini yaparken sağlık sorunları nedeniyle meslekten ayrılan 43 yaşındaki İdris Öklük, artan terör olayları nedeniyle mesleğe geri dönmek için dilekçeyle başvuruda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2015 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel harekatçı görevine geri dönmek istiyor

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde başpolis memurluğu görevini yaparken sağlık sorunları nedeniyle meslekten ayrılan 43 yaşındaki İdris Öklük, artan terör olayları nedeniyle mesleğe geri dönmek için dilekçeyle başvuruda bulundu.

Mesleğe, 1995 yılının temmuz ayında başlayan evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki İdris Öklük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl Yalova'da çevik kuvvet, 4 yıl Tunceli'de özel harekat ve 11 yıl Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat polisi olarak görev yaptığını ifade etti.

Tunceli'de 1998 - 2002 yılları arasında görev yaparken diyabet hastalığına yakalandığını ve Kocaeli Özel Harekat biriminden 2013 yılı Temmuz ayında istifa ettiğini belirten Öklük, artan terör olaylarına karşı mesleğe geri dönmek istediğini belirtti.

Gayrimenkul sektöründe ticari faaliyete başladığını ve iyi bir gelir düzeyine sahip olduğunu bildiren Özlük, 2 askerin şehit olduğu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Karabulak Jandarma Karakoluna PKK'nın saldırı düzenlemesinin ardından, bu olaydan çok etkilendiğini vurguladı.

Bu durumun kendisini derinden sarstığını ifade eden Öklük, şöyle devam etti:

"Bu patlamanın ardından uykusuz geceler geçirdim. Ne yapabilirim diye uzun uzun düşündüm, devletimin bana verdiği emeğin karşılığını vermek ve arkadaşlarımla omuz omuza mücadele etmek adına mesleğe dönmek için dilekçemi verdim. Arkadaşlarım, çok zor şartlarda mücadele ediyorlar ve çok canlar yanıyor. Vatan tehlikede olunca gelirin, ailenin ve işin önemi kalmıyor. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyerek tekrar mesleğime dönmek istiyorum. Tabi bunu yaparken, 'devleti kurtarmak sana mı kaldı' gibi ifadelerle de karşılaştım ama önemli olan bunun için mücadele etmektir. En ufak bir katkım bile olsa benden daha mutlusu olamaz."

Yaşanan terör saldırıları nedeniyle birçok asker ve polisin yaralandığı ya da şehit olduğu haberleri üzerine vicdan azabı duymaya başladığını belirten Öklük, "Her gün saldırılar yaşanıyor. Bu saldırılarda askerimiz ve polisimiz yaralanıyor, şehit oluyor. Ben de bu olaylar karşısında hem meslektaşlarımı yalnız bıraktığım için hem de katkı sağlayamadığım için vicdan azabı duymaya başladım" dedi.

Öklük, nerede görev verilirse verilsin, elinden geleni fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Öklük, "Sağlığım yerinde, son bir yıldır insülin bile almıyorum. Ben özel harekatçı olurken, devlet bizi 6 aylık bir eğitime tabi tuttu. Bu eğitimi alabilmemiz için hiçbir masraftan kaçınılmadı. Üzerimizde büyük bir emek var. Bu emeğin karşılığını vermek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım" ifadesini kullandı.

Öklük'ün yeniden mesleğe dönmek için Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğüne verdiği dilekçesi değerlendirilmek üzere Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber