Tasfiye sırası TMSF'de

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son beş yılda el konulan 22 bankanın tasfiyesini gerçekleştiren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bu kez kendisinin tasfiyesi için düğmeye bastı. Uluslararası Para Fonu'na (IMF) verilen sözler çerçevesinde, TMSF'nin yeniden yapılandırması konusunda çalışmalar başladı. Bunlar 2006 yılı sonuna kadar tamamlanarak, kamuoyuna açıklanacak. Yeniden yapılandırma planı çerçevesinde, diğer ülkelerdeki TMSF'lerin yapıları incelemeye alındı. Bu incemelerin ardından küçülme stratejisi oluşturulacak. 2006 yılı sonuna kadar yeni yapılanma stratejisini oluşturacak olan TMSF, henüz strateji tamamlanmadan küçülme çalışmalarına başladı. Bu çerçevede, İzmir temsilciliği tasfiye edilirken, Ankara temsilciliğindeki personelin büyük kısmı da İstanbul'a gönderilerek, Ankara temsilciliği küçültüldü. TMSF'de 2005 yılı sonu itibarıyla toplam 639 personel çalışıyor.

Bunların sadece 435'i TMSF bütçesinden maaş alıyor. Geri kalan personel ise, değişik kamu kurumlarının kadrosunda bulunuyor. Ve TMSF'de geçici olarak görev yapıyor. Yeni yapılanma döneminde, TMSF'nin personel sayısının aşağıya çekilmesi bekleniyor.

ÜÇ ALTERNATİF DÜŞÜNÜLÜYOR

TMSF'nin yeni dönemdeki yeri ile ilgili üç ayrı alternatif tartışılıyor. Bu alternatiflerin başında, TMSF'nin küçük bir üst kurul olarak çalışmalarına devam etmesi bulunuyor. İkinci alternatif ise, TMSF'nin tahsilat çalışmalarını tamamladıktan sonra tekrar BDDK ile birleştirilmesi. Son alternatif ise, halen çalışmaları devam eden, 'süper üst kurulun' çatısı altına alınması.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber