41 bölgede 'geçici güvenlik bölgesi'

TERÖR örgütü PKK'nın son günlerde eylemlerini arttırmasının ardından 9 ilde 'geçici güvenlik bölgesi' bulunuyor. 2565 sayılı 'Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu' uyarınca hayata geçirilen geçici güvenlik bölgelerinin amacı, can ve mal güvenliğinin sağlanması.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2015 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
41 bölgede 'geçici güvenlik bölgesi'

Bölgeler, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar süresince devam edecek. Bu bölgeler, Bakanlar Kurulu kararı ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde vali kararıyla 15 gün ila 6 ay gibi sürelerle ilan edilebiliyor.

ŞIRNAK'TA 6 AY

Kanunun, kamulaştırma yapılabilmesine de olanak tanıdığı güvenlik bölgelerine izinsiz girilemiyor, buna aykırı hareket edenler hapis ve para cezalarına çarptırılabiliyor. 2 bölgenin geçici güvenlikli bölge ilan edildiği Siirt'te bu uygulama yıl sonuna kadar kalacak. 9 güvenlikli bölgesi bulunan Şırnak'ta uygulama 6 ay süreyle yürürlükte olacak. Tunceli'de 14, Hakkari'de 3, Kars'ta 2, Ağrı'da 2, Şanlıurfa'da 3 bölge 15 gün süreyle, Gaziantep'te 2, Kilis'te 4 bölge 10 gün süreyle geçici güvenlikli bölge ilan edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber