?Tacizci' müdür açığa alındı

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS'ın Digor İlçesi'ne bağlı Bacalı Köyü'nde stajyer öğretmenlik yapan G.D.'nin, kendisini taciz ettiği iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Batur, soruşturma kapsamında açığa alındı. Batur, kendisinden şikayetçi olan anaokulu müdiresi M.T. adlı kadın öğretmene de giderayak maaş kesme cezası verdi.

Zonguldak Ereğli'deki taciz iddiaları üzerine Digor İlçesi'ne sürülen ve burada da iki öğretmene tacizde bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak hakkında soruşturma başlatılan Digor İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Batur, açığa alındı. Batur, Digor Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde, aralarında iki öğretmen ile iki memur ve bir vatandaşın da bulunduğu beş kişilik bir grup tarafından kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki müfettiş, Batur'un komplo kurduğunu iddia ettiği beş kişinin ifadesine başvurdu. İfadesi alınan beş kişi de kendilerini ?komplocu' olarak nitelendiren Batur hakkında dava açma kararı aldı.

MAAŞ CEZASI

Buzdolabına yardım etmesi bahanesiyle evine çağırdığı kapı komşusu kadın öğretmen G.D.'nin ardından Merkez Anaokulu Müdiresi M.T. de Batur'un kendisini taciz ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. İfadesi alınan M.T., Batur'la olan diyaloglarıyla ilgili ses kayıt cihazını savcılığa verdi. Batur ise açığa alınmadan hemen önce haftasonunu evinde geçiren M.T.'ye ilçeyi izinsiz terkettiği gerekçesiyle maaş kesme cezası verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber