'Doktor iki kadeh rakı iç düzelirsin' dedi iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hendek ilçesi Çamlıca beldesinde yaşayan Nail Kandaz, iddialara göre ispirto içti. Evde fenalaşan genç adam Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Kandaz, Sakarya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İddialara göre, bilinci yerinde olarak acil servise getirilen Kandaz'a, görevli doktor O.E. müdahale etmedi. Doktor, hasta yakınlarının tüm itirazlarına rağmen Kandaz'ı müdahale etmeden geri gönderdi.

Tekrar ambulansla Hendek Devlet Hastanesi'ne getirilen genç adam, müdahale imkanları bulunmadığı gerekçesiyle Akyazı Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Akyazı Devlet Hastanesi'ne götürülüşü sırasında Kandaz'ın durumu fenalaştı. Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç adam durumu ağır olduğu için solunum ünitesine bağlanarak tekrar Sakarya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

3 hastane arasında dolaştırılan 2 çocuk babası Kandaz, getirildiği Sakarya Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kandaz'ın ölüm haberini alan yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Diğer taraftan genç adamın ölümünü şüpheli bulan savcılık ise olaya el koydu. Hastaneye gelen Sakarya Cumhuriyet Savcısı gerekli incelemelerin ardından Kandaz'ın cesedini kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Yaşanan olay sonrası doktor O.E. akşam saatlerinde güvenlik sebebiyle hastaneden ayrılmak zorunda kaldı. Oğlunun ölüm haberini alarak hastaneye gelen baba Şaban Kandaz ise uzun süre sakinleştirilemedi.

SON SÖZÜ "GÖZLERİME SON KEZ BAK, BENİ BİR DAHA GÖREMEYECEKSİN" OLDU

Hastane hastane dolaştırıldıktan sonra ölen Kandaz, son sözlerini ambulansta eşine söyledi. Genç adam son anlarında yanında bulunan eşi Melek'e "Melek gözlerime iyi bak. Ben gidiyorum. Beni bir daha göremeyeceksin." dedi.

Genç adamın ölümünden doktor O.E.'yi sorumlu tutan kardeşi İsmail Kandaz, sevkli gelmelerine rağmen acil servisteki doktorun abisine müdahale yapmadığını ileri sürdü. Yanlarında gelen sağlık memurununda doktora müdahale yapılması konusunda uyarıda bulunduğunu ancak doktorun müdahaleye gerek olmadığını söyleyerek kendilerini geri gönderdiğini belirtti.

DOKTORUN "İKİ DE RAKI ATSIN AÇILIR" DEDİĞİ İDDİASI

Hayatını kaybeden Kandaz'ın kardeşi İsmail Kandaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya Devlet Hastanesinde nöbetçi doktor O.E'nin hastaya herhangi bir müdahalede bulunmadığını, durumunun normal olduğunu bildirdiğini iddia etti.

İsmail Kandaz, şunları söyledi:

"Doktor O.E, bize hiçbir şeyi olmadığını söyledi. 'Bu hastayı neden buraya getirdiniz? Bir şeyi yok. İki de rakı atsın açılır' dedi. Sonra ağabeyim yolda fenalaştı. Akyazı'ya kaldırdık. Oradan da durumu ağır olduğu için tekrar Sakarya Devlet Hastanesine gönderildi. Burada da öldü. Eceliyle ölseydi bu kadar üzülmezdik. Doktor hakkında dava açacağız." Sağlık İl Müdürü Sedat Aydın ise yaptığı açıklamada, hastanın bir gün önce içtiği ispirto nedeniyle rahatsızlandığını bildirdiğini, ancak ispirto içerek zehirlenme vakalarının bu kadar geç tepki vermesinin normal olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sağlık İl Müdürü Sedat Aydın hastanın 1 gün önce içtiği ispirto nedeniyle rahatsızlandığını söyledi.

İspirto içirek zehirlenen vakalarının bu kadar geç tepki vermesinin normal olduğını anlatan Aydın, ölen Kandaz'ın başka bir rahatsızlığından dolayı hayatını kaybetmiş olabileceğini kaydetti. Hastaya müdahale etmediği ileri sürülen doktorun hasta yakınlarının iddialarında belirttikleri gibi bir söylemde bulunmasının imkansız olduğunu açıklayan Aydın, "Tüm raporlar elimizde. Hasta Hendek Devlet Hastanesi'nden Sakarya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığında burada yapılan tetkiklerde her yeşinin normal olduğu gözlenmiş. Zaten hastanın da bilinci açık. Herhangi bir anormal durumu yokmuş. Doktor da görevini yapmış, hastayı göndermiş. Ancak hasta tekrar fenalaşarak solunum cihazına bağlanarak kaldırıldığı Akyazı Devlet Hastanesi'nden tekrar Sakarya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş. Kesin sonucu Adli Tıp Kurumu çözecek. İspirtodan kaynaklanan zehirlenme 1 gün sonra ortaya çıkmaz, çok daha kısa bir zaman alır. Başka bir rahatsızlığı olabilir. Doktorla bizzat görüştüm. Bana hasta yakınlarınının bulunduğu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Eğer ortada bir ihmal varsa bu kesinlikle Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla ortaya çıkacak.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber