CHP görevi 2. 45 günlük süre için istemiş

Kılıçdaroğlu, kuracağı "azınlık hükümeti"ni Meclis'te güvenoyuna sunacaktı. Kılıçdaroğlu'nun başbakanı olduğu bu hükümet, Meclis'ten güvenoyu alamasa da, hükümeti kurmak için verilmiş olan 45 günlük süre kesilmiş ve ikinci 45 günlük süreye imkan tanınmış olacaktı. Böylece olası bir seçime, Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığındaki hükümetle gidilecekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ağustos 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP görevi 2. 45 günlük süre için istemiş

Meclis'ten matematiksel olarak güvenoyu ihtimali olmamasına rağmen hükümet kurma görevi isteyen CHP'nin oyununu, Cumhurbaşkanı Erdoğan bozdu.

Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre CHP'nin, Cumhurbaşkanı'ndan hükümeti kurma görevini istemesinin altında, "güvenoyu alamasa da, CHP'li hükümetle seçime gidilmesi" planı yatıyordu. Ancak oyunu önceden gören Erdoğan, seçim hükümeti için süreci başlatarak yapılmak istenen hamleyi boşa çıkarttı.

CHP'lilerin "Saray'a gitmeyeceğiz" demelerine rağmen "görevlendirme" yapılmış olsaydı, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beştepe'ye giderek hükümeti kurma görevini alacaktı. Meclis'te destek bulamayacağını bilmesine rağmen kabine listesini Cumhurbaşkanı'na sunacaktı. Erdoğan'nın da önüne gelen kabineyi onaylamak durumunda kalacağını hesap eden Kılıçdaroğlu, kuracağı "azınlık hükümeti"ni Meclis'te güvenoyuna sunacaktı. Kılıçdaroğlu'nun başbakanı olduğu bu hükümet, Meclis'ten güvenoyu alamasa da, hükümeti kurmak için verilmiş olan 45 günlük süre kesilmiş ve ikinci 45 günlük süreye imkan tanınmış olacaktı. Böylece olası bir seçime, Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığındaki hükümetle gidilecekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber