Fiziği düzgün imam aranıyor

Haber Giriş : 13 Eylül 2006 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmailağa Cemaati'nin yaptırdığı 12 bin kişilik Taşoluk Camii için İstanbul Müftüsü Çağrıcı "Süleymaniye tipinde güzel bir eser" dedi. "Bu camiye fiziğiyle, kültürüyle yakışır, Diyanet'in temel felsefesini kavramış bir imam bulamadık" diyen Çağrıcı, ekim ayının ilk salısı tekrar sınav yapacaklarını açıkladı.

İSTANBUL Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "Süleymaniye tipinde çok büyük ve güzel bir eser" olarak nitelediği İsmailağa Cemaati'ne ait Gaziosmanpaşa Taşoluk Beldesi'ndeki 12 bin kişi kapasiteli Taşoluk Camii'ne yaraşır bir imam bulamadıklarını söyledi. Çağrıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Taşoluk Camii'ne 3 Ocak 1997'de berat (açılış ruhsatı) verdiğini verdiğini, böylece caminin resmi olarak ibadete açıldığını söyledi.

SINAV AÇTIK, BULAMADIK

5 Mart 1999'da camiye müezzin ataması yapıldığını belirten Çağrıcı, şunları söyledi:

"Ancak imam kadrosu için birini atayamadık. Çünkü cami, Süleymaniye tipinde çok büyük ve güzel bir eser. Oraya fiziğiyle, kültürüyle yakışır, diyanetin temel felsefesini kavramış, halkımızla iyi iletişim kuracak birini atamak istedik. Ne yazık ki açtığımız sınavlarda böyle birini bulamadık."

Her ayın ilk salı günü imam atamaları için sınav düzenlediklerini söyleyen Çağrıcı, "Hem bu camimize, hem de imamı olmayan diğer camilerimize, hizmet verecek nitelikte imam kadrolarını atamak için önümüzdeki ekim ayının ilk salı günü bir sınav daha düzenleyeceğiz" dedi.

Diyanet'in berat verdiği camilerin imar izni olup olmadığını sorma yetkisi olmadığını belirten Çağrıcı, "Kişiler veya vakıflar bize gelerek, cami yaptıklarını beyan eder ve açılış ruhsatı isterler. Başvurulduğunda gidip inceliyoruz, orada bir camii varsa ve imar planında gözüküyorsa ruhsatı verip atamayı yapıyoruz" diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber