Polislere 'pembe hattan' beraat

Haber Giriş : 13 Eylül 2006 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında 12 kamu görevlisinin de bulunduğu "Pembe Hat" operasyonuyla ilgili davanın duruşmasına devam edildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, fuhuş çetesinin lideri olduğu belirtilen Baba ve Baron lakaplı Mustafa Kılıç ile rüşvet aldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilen Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler serbest bırakıldı. Çeteye bilgi sızdırdığı iddia edilen ve Antalya'dan Manavgat İlçe Adliyesine tayin edilen Yazı İşleri Müdürü Hasan Pınar ile çete üyesi olduğu ileri sürülen Kemal Özçelik ise yeniden tutuklandı.

19 Nisan 2006 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda fuhuş şebekesi üyesi olduğu ve şebekeyle bağlantısı bulunduğu bildirilen 36 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 26 kadın yakalanarak sınır dışı edilmişti. Üç aylık teknik takip sonucu yakalanan Mustafa Kılıç ve çetenin üyeleri 20 Nisan tarihinde adliyeye çıkarılmıştı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada Antalya Emniyeti Ahlak Büro Amirliği Komiseri Serap Yılmaz tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2 duruşmaya, geçen duruşmada tahliye edilen komiser Serap Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ile tutuklu bulunan sanıklar katıldı.

Çete üyesi oldukları ve çeteye rüşvet karşılığında yapılacak olan operasyonlar ile ilgili bilgi sızdırdıkları iddia edilen kamu görevlileri bu duruşmada da haklarındaki suçlamaları reddetti. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu komiser Emre Kürşat Üner, polis memuru Necdet Tuğrul Taş, Adliye Zabıt Katibi Kemal Altun ve çeteyle bağlantısı olduğu iddia edilen Menderes Tekel'in tahliye edilmesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca fuhuş operasyonunun ilk aşamasında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan ve bu süreçte Antalya Adliyesi 3. Sulh Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden, Manavgat İlçesi Adliye Yazı İşleri Müdürlüğüne atanan Hasan Pınar'ı, hakkındaki iddialar nedeniyle yeniden tutuklanmasına karar verdi. Hakkında çıkarılan yakalama kararıyla duruşmaya getirilen Hasan Pınar, çete üyelerine bilgi sızdırdığı, Kemal Özçelik çete üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Duruşma delillerin toplanması ve eksik evrakın tamamlanması amacıyla 9 Ekim 2006 tarihine ertelendi.

Şebekenin lideri olduğu iddiasıyla yaklaşık 5 aydan beri tutuklu bulunan ve Baron ve Baba lakaplarıyla tanınan Mustafa Kılıç için, fuhuş yaptırılan 24 kadının her biri için ayrı ayrı istenmesi nedeniyle 80 ile 252 yıl hapis cezasıyla yargılanmasına devam edildi. Mustafa Kılıç hakkında rüşvet vermek, suç işlemek için örgüt kurmak ve fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak suçlamaları yer alıyor. 19 Nisan 2006 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda fuhuş şebekesi üyesi olduğu ve şebekeyle bağlantısı bulunduğu bildirilen 36 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 26 kadın yakalanarak sınır dışı edilmişti. Üç aylık teknik takip sonucu yakalanan Mustafa Kılıç ve çetenin üyeleri 20 Nisan tarihinde adliyeye çıkarılmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber