Sahte savcıdan sonra sahte Emniyet Müdürü de oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte savcıdan sonra sahte Emniyet Müdürü de oldu

Sahte savcıdan sonra sahte Emniyet Müdürü de oldu . Kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan, polis armalı elbise giyen ve telsiz taşıyan bir kişi gözaltına alındı.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'nde görev yapan yunus ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek bir kafede iki kadınla oturan bir kişiden kimlik sordular.

Elinde telsiz bulunan ve üzerindeki lacivert montta polis arması yeralan kişi, ''Ben emniyet müdürüyüm'' diye karşılık verdi. Görevliler, ''Sayın müdürüm bir ihbarı değerlendiriyoruz. Lütfen kimliğinizi görelim'' karşılığının ardından söz konusu kişi, ''Polisliğinizi mi yaktırmak istiyorsunuz'' diyerek talebi geri çevirdi.

Amirleri ile görüşen polisler, bu kişiyi savcılık talimatının ardından gözaltına aldı. Emniyette yapılan incelemenin ardından bu kişinin dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunduğu bildirilen Mustafa A. olduğu belirlendi.

Mustafa A.'nın evinde yapılan aramada hizmetlerinden dolayı ''teşekkürü'' içeren ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı adına hazırlanmış bir şilt bulundu. Şiltin sahte olduğu, Mustafa A'nın emniyette unvan olarak kullanılmayan, ''5. sınıf emniyet müdürü'' ünvanını şiltte kullandığı tespit edildi.

Mustafa A, Gasp Büro Amirliğine teslim edildi.

Bu arada Kars'da kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber