Emniyet, hergün 2 gazete almak için 2 personel ve 1 araba tahsis ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Basın Şube Müdürlüğü, hergün 2 gazete almak için 2 personel ve 1 araba tahsis ediyor. Bu durumun, polise maliyeti yıllık 7 bin 560 YTL.

Söz konusu olay Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Şube Müdürlüğü'nün Dikmen'den Kızılay'a taşınmasıyla başladı. Oda savaşları sonucunda Kızılay'a giden Basın Şubesi'yle beraber günlük gazete dağıtımı ana binadan Kızılay'a taşınmış oldu. Yer tahsisi, düzenleme ve dekorasyon için devasa bir bütçe harcanırken, ardından günlük dağıtılan gazetelere ilişkin masraf da ortaya çıktı.

Günlük gazetelerin sayılı ve imza karşılığı dağıtan şube Kızılay'a taşınınca Dikmen'de bulunan genel müdür yardımcılıkları ve daire başkanlıkları da gazete alım işi için araba ve personel tahsis etmek zorunda kaldı. Durumu "Aziz Nesin'lik" olarak değerlendiren emniyet yetkilileri, "20 kuruşluk iki gazete için 60 kuruşluk benzin" harcandığına dikkat çekerken, gazete almak için harcanan aylık giderin de 630 YTL, yıllık ise 7 bin 560 YTL olduğunu vurguladılar.

Gazetelerin ancak Basın Şubesi Bütçesi'nden alındığını ve yetkili personele imza karşılığında teslim edildiğini de kaydeden yetkililer, "Kızılay Bakanlıklarda bulanan binamızda 3 daire, 1 genel müdür yardımcısı ve genel müdür bulunuyor. Ama Dikmen Yerleşkesi'nde 29 daire, 4 genel müdür yardımcısı, polisevi var. Malesef sırf inat yüzünden bir sürü gereksiz para harcanarak masrafa sokulan emniyet bir de gazete dağıtımı için benzin ve insan gücü kaybediyor" dediler.

Emniyet Genel Müdürlüğü binasının girişine asılan duyuruya itiraz eden yetkililer bu benzin masrafına, her hafta yapılan rutin basın bilgilendirme toplantıları ve resepsiyon, konferans ve benzeri toplantıları takip zorunluluğu bulunan Basın Şubesi personelinin Kızılay'dan Dikmen'e geliş masraflarıyla iki katına çıktığına da dikkat çektiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber