Trabzon belediye başkanı kayınpederinin heykelini dikti

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torbalı'dan sonra Trabzon'un yine CHP'li olan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da kentteki Meydan Parkı'na doktor kayınpederinin heykelini koydurdu.

Torbalı'nın CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur'un Atatürk'ün heykelinin yanına kendisinin ve eşinin figürlerini koydurmasının ardından, Trabzon'un CHP'li belediye başkanı Volkan Canalioğlu da, doktor kayınpederi Celalettin Algan'ın heykelini Atatürk Meydanı'nda bulunan parka koydurdu. Ancak bu durum ildeki siyasi partilerin tepkisine neden oldu.

Tepkilere aldırmayan Canalioğlu, Afrika'da görev yapan Celalettin Algan'ın Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Kara Afrika'ya hayat veren Türk" olarak tanımladığını öne sürerek, şöyle dedi: "Celalettin Algan dünyanın ve Trabzon'un tanıdığı bir bilim adamıdır. Doktorluğunun yanı sıra insanlık boyutu ve Afrika da yaptığı çalışmalarla Türkleri Afrika'da tanıtmıştır. Bu nedenle Algan'ın heykelini de Meydan parkında bir köşeye yerleştirdik. Bunun bazı çevreler tarafından siyasi malzeme yapılması bizi üzmüştür. Onu tanımayanlar Google'a baksınlar." Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı İsmail Kemerkaya ise meydana her isteyenin heykel dikemeyeceğini söyleyerek, "Bunun değerlendirmesi neye ve hangi kriterlere göre yapıldı. Google'ye bakmakla her şey bitmiyor. Bunun kararını Trabzon halkı vermeli. Siz görevinizi kötüye kullanarak meclis iradesi üzerine çıkarak bilerek veya bilmeyerek suç işlediniz. İşi oldu bittiye getirerek kuruma zarar verdiniz. Bu şekilde davranarak ceddinizin de hatırasına da gölge düşürdünüz. O heykelin oradan kalkması gerek" dedi.

HEYKEL KALDIRILMALI

MHP Trabzon İl Başkanı Muhammet Öztürk ise belediye başkanının yaptığının doğru olmadığını savunarak, şöyle konuştu: "Heykeli dikilecek insanlar kolay yetişmiyor. Celalettin Algan, görevi nedeniyle Afrika'ya gitmiş ve orada çalışmalar yapmış olabilir. Fakat bu heykeli dikilecek anlamına gelmez. Sadece görevini yapan ve hiçbir sıfatı olmayan bir kişinin gece yarısı operasyonuyla oldu bittiye getirilip dikilen bu heykelinin oradan kaldırılması gerekiyor."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber