AK Parti'den belediyelere "final" uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İl Başkanları'na yönelik "Final sürecine giriyoruz, faullere aldırmayın" uyarısını, Belediye Başkanlarına da yapacak.

Önümüzdeki ay belediyelere balans ayarı yapmak için 13 bölge toplantısı düzenlemeyi planlayan AK Parti, Belediye Başkanları'na "Son 1 yıla giriyoruz. Yanlış iş içinde olmayın. Hassasiyetlerinizi arttırın" uyarısında bulunacak. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Ekim ayı içerisinde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilleri, İl ve İlçe Başkanları'nın katılımıyla 13 bölge toplantısı düzenleyecek. Toplantılara, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün başkanlık edecek. Toplantılarda belediyelerin bugüne kadar gerçekleştirdikleri hizmetler gözden geçirilecek ve önümüzdeki sürece ilişkin bazı taktikler verilecek. Parti yönetimi, Başbakan Erdoğan'ın İl Başkanları toplantısında yaptığı "Final sürecine giriyoruz, fauller olabilir, bunlara aldırmayın" uyarısını bu kez Belediye Başkanları'na hatırlatacak.

Genel Merkez yönetimi toplantılarda Belediye Başkanları'na "Son 1 yıla giriyoruz. Yanlış iş içinde olmayın. Hassasiyetlerini arttırın" diyecek. Yolsuzluklar konusunda da hassas olunmasını isteyecek olan parti, "Bu son yılı iyi değerlendirin. Özellikle yolsuzluklar konusunda dikkatli olun, şaibeli işlere karışmayın" uyarısını yapacak. Toplantılarda hükümetin ekonomiden eğitime, dış politikadan sağlığa kadar birçok alanda yaptığı icraatlar da belediye başkanlarına anlatılacak. Bu çerçevede bölge toplantılarına Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan ve diğer ilgili bakanların da davet edilmesi bekleniyor.

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün yaptığı açıklamada, son 1 yıla girildiğine işaret ederek, partinin tüm unsurlarının bu süreçte daha dikkatli davranması gerektiğini vurguladı. Belediyelerin hizmetlerini bu süreçte daha da arttırması gerektiğinin altını çizen Ergün, "Eksikleri kusurları varsa gidermeliler. Gerilimlerden uzak durmalı. Tahriklere kapılmamalı. Halkı daha yakın olmalı. Son 1 yıllık seyirde bütün arkadaşlarımızın iyi olması lazım. Hepimiz gayret içerisinde olmalıyız. Belediye başkanları teknik eleman değil. Aynı zamanda siyasi aktördür. Belediyelerin son 1 yıllık icraatları genel seçimi etkileyecek unsurlardan biridir. Daha çok hizmet üretilmiş olması önümüzdeki seçimin etkili faktörlerinden biri olacaktır. Yerel hizmetler de toplum tarafından önemseniyor. Bunların hepsini bu bölge toplantılarında masaya yatıracağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber