Cumhurbaşkanı ya soruşturma açarsa!

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde din eksikliğini gündeme getirdiği için Sezer'in soruşturma talimatı verdiği Eğitim-Bir-Sen, 2006/07 öğretim yılını 'sevgi yılı' ilan etti

Geçen öğretim yılında eğitimde şiddeti din eğitiminin eksikliği ile ilişkilendirince Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tepkisini çeken Eğitim-Bir-Sen, 'Şiddetin panzehiri sevgidir' diyerek, eğitimde şiddeti önlemek için 2006-2007 öğretim yılını 'sevgi yılı' ilan etti.

ŞİDDETE KARŞI SEVGİ

Sendika genel merkezinde yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gündoğdu, 'Şiddetin panzehiri sevgidir. Öncelikle, geride kalmış olmasını temenni ettiğimiz 'okulda şiddet' konusunda bir çağrı yapmak istiyoruz. Gelin bu yılı hep beraber 'sevgi yılı' ilan edelim ve öğrenci-öğretmen-veli üçlüsü başta olmak üzere toplum fertleri arasındaki sevgi bağlarını güçlendirelim. Unutmayalım ki çocuğu sevgi büyütür' dedi.

GENÇLERE SAHİP ÇIKALIM

Şube başkanları hakkında Cumhurbaşkanlığı talimatı ile valilik soruşturması açılması konusuna da tepki gösteren Gündoğdu, 'Sayın Cumhurbaşkanı'na gençlerimize sahip çıkma mecburiyetimizi hatırlatmak zorundayız. Evet Türkiye'de din eğitimi yetersizdir' dedi. Gündoğdu, 'Cumhuriyet Gazetesi kadar bizi de, milleti de sevmesini istiyoruz? O sadece Cumhuriyet Gazetesi'nin değil, cumhurun başkanıdır' diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber