MEB Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 20/5/2005 tarihli ve 25820 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, Anadolu İmam-Hatip Liselerinin 9 uncu sınıf kontenjanlarının tespiti, öğrenci başvuruları, kayıt-kabulleri, nakilleri, eğitim-öğretim ve yönetimle ilgili yapılacak iş ve işlemleri kapsar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 5 ? Anadolu İmam-Hatip Liseleri, ilköğretim üzerine 4 yıl öğrenim veren karma okullardır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 6 ? 9 uncu sınıflara alınacak öğrenci kontenjanları ile nakillere esas olacak açık kontenjanları tespit etmek ve öğrenci nakillerini değerlendirmek üzere; okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen, rehber öğretmen bulunmadığı takdirde okul müdürü tarafından seçilen bir öğretmen ile öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmen ve okul-aile birliğini temsilen bir veliden meydana gelen bir komisyon oluşturulur."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 7 ? 9 uncu sınıflara her yıl alınacak öğrenci ve şube sayısı, okulun fiziki imkân ve donanımı, yabancı dil ve diğer branşlardaki öğretmen sayısı dikkate a

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber