Dağlıca saldırısı sonrası Türkiye sokaklara döküldü

Dağlıca'dan gelen acı haberin ardından Türkiye'nin dört bir tarafında "teröre tepki" yürüyüşleri düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2015 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dağlıca saldırısı sonrası Türkiye sokaklara döküldü

DÜZCE'de, Hakkari Dağlıca'da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen gençler 50 araçla kent merkezinde konvoy oluştururken, Atatürk anıtının önünde toplanarak teröre tepki gösterdiler.

Düzce Aziziye Mahallesi'nde oturan gençler, Dağlıca'da yaşanan terör saldırısında şehitlerin olduğunu öğrenince teröre tepki gösterdiler. Yaklaşık 50 araçla konvoy oluşturan gençler kornolar çalarak Anıtpark Meydanı'na geldiler. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganları attılar.

SİVAS'TA ŞEHİTLER İÇİN DUA

SİVAS'ta Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları üyeleri, Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından askere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde şehit ve yaralı askerlerin olduğu haberini alan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50'inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına yürüdü. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdi. Kent meydanında yaklaşık 250 kişilik grup adına basına açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Gecenin bu geç saatinde herkesin evinde yatıp televizyon karşısında gelen şehit haberlerine 'vah' diyerek izlediği günlerde sadece milliyetçilerin sesi çıkmıştır. Buradan aziz milletime şunun çağrısını yapıyorum. O dağda şehit olanların içerisinde AK Partilisi, Büyük Birlik Partilisi, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş insanlar da var. Yani bu memleketin çocukları var. Siyasi ikbal ve koltuk sevdası uğruna bu aziz milletin insanlarını birbirine kırdırmak isteyenlere buradan açık cevap veriyoruz. Biz sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" dedi. Grup basın açıklaması sonrasında şehitler için dua etti.

GAZİANTEP DE SOKAKTA

GAZİANTEP'te Ülkü Ocakları üyeleri tarafından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla gece saatlerinde Ordu Caddesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 30 kişi, Gaziantep Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Kalabalalık daha sonra sloganlarla İnönü Caddesi'ne kadar yürüdü. Trafikte ilerleyenler sürücülerin de klakson çalarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Bu arada polis, olası gerginliğe karşı HDP İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi aldı.

Çorum

Çorum'da da bir grup teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen Çorum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyesi grup, terör örgütü PKK'nın Hakkari'ninDağlıca bölgesindeki saldırısını protesto etti.

Zonguldak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ise Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen grup terör saldırısını protesto etti.

Sivas

Sivas'ta Alperen Ocakları İl Başkanlığı organizasyonuyla kent meydanında bir araya gelen vatandaşlar da Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan, 50. Yıl Kavşağı'na kadar yürüyerek terör saldırısını protesto etti.

Bursa

Bursa'da Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, HDP Osmangazi İlçe Başkanlığına yürüyüp, binanın giriş kapısına Türk bayrağı astı.

Kent Meydanı'na dönen grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

İstiklal Marşı okuyup, sloganlar atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat kurdu.

Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup, Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek, şehitler için dua ettikten sonra dağıldı.

İnegöl ilçesinde de vatandaşlar terör olaylarına tepki amacıyla oturma eylemi düzenledi.

Mersin

Mersin'in Erdemli ilçesinde de Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısını protesto eden grup, Mersin-Antalya karayolunu trafiğe kapattı.

Türk bayrağı taşıyan ve Mersin-Antalya karayolunu her iki yönden trafiğe kapatan gruptakiler, çevreden geçen bazı araçlara ve otobüslere taş attı. Polis ekipleri araçları bölgeden uzaklaştırdı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da ise kent merkezindeki PTT önünde bir araya gelen grup, sloganlar atarak, Askerlik Şubesi Bölge Başkanlığı önüne kadar yürüdü ve Dağlıca saldırısını protesto etti.

Kırşehir

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, sosyal medyadan organize olan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, ilçe meydanında bir araya geldi. Hakkari'deki terör saldırısını lanetleyen grup, çeşitli sloganlar attı.

Eskişehir

Eskişehir'de vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın Dağlıca'daki saldırısını protesto için otomobil ve motosikletlerle konvoy oluşturdu.

Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Tunalı Mahallesi Sıhhiye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları takılan araçlarla Üniversite, Cengiz Topel ile Atatürk Bulvarı'ndan geçti.

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, şehitler için dua etti.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan bir başka grup da ellerindeki Türk bayraklarıyla HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Sakarya Caddesi'ne yürüdü.

Emniyet tedbirleri nedeniyle binaya yaklaştırılmayan grup, İstiklal Marşı okudu, şehitler için dua etti.

Manisa

Manisa'da terör olaylarına tepki amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Manolya Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla böyle bir yol izlediklerini belirtti.

Bozyaka, "Bazen en büyük direniş susmak, dinlemektir. Bazen en büyük direniş oturmaktır. Bizim sessiz çığlığımızın tüm Türkiye'ye yayılacağını umut ediyoruz" dedi.

Eyleme destek veren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetlediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber