Araç satışı vaadiyle 4 milyon TL'lik vurgun

'Araç satışı' vaadiyle örgüt için 4 milyon TL'lik vurgun yaptığını itiraf eden Güngör A'nın anlattıkları FETÖ'nün kirli finans ağını gün yüzüne çıkardı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araç satışı vaadiyle 4 milyon TL'lik vurgun

İŞTE PARALEL YAPI'NIN PARA MUSLUĞUNUN ŞİFRELERİ!

17 Aralık darbe girişimi sonrası deşifre olunca finans kaynakları azalan Paralel Örgüt, üyelerine kurdurduğu şirketlerle piyasayı dolandırdı

Vurgundan elde edilen paralar, Kaynak Holding'e çantalarla taşındı ve bu yolla FETÖ'ye aktarıldı

'Araç satışı' vaadiyle örgüt için 4 milyon TL'lik vurgun yaptığını itiraf eden Güngör A'nın anlattıkları FETÖ'nün kirli finans ağını gün yüzüne çıkardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir dolandırıcılık soruşturmasından Paralel Yapı'nın ana finans kaynağı Kaynak holding çıktı. 17 Aralık darbe girişiminden sonra ilişki ağı deşifre olan ve finans bulmakta zorlanmaya başlayan Paralel Yapı'nın, Kaynak Holding üzerinden dolandırıcılar vasıtasıyla piyasadan nakit para topladığı, vatandaşları mağdur ettiği anlaşıldı. Skandal gelişme, piyasayı 4 milyon TL'lik vurgunla dolandıran bir şüphelinin polise ve savcıya verdiği ifade ile ortaya çıktı. birçok vatandaşın "dolandırıldık" diyerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Samanyolu Koleji mezunu Güngör A, ifadesinde piyasadan topladığı paraları Kaynak Holding üzerinden cemaate aktardığını itiraf etti. Skandal olay Ocak 2015'te Ankara'da kendisini Şekerbank'ta çalışan bir avukat olarak tanıtan ve şirketin araç filosundaki arabaları uygun fiyata satacağını söyleyen Güngör A'nın, 20'den fazla vatandaşı dolandırdığı şikayetleri üzerine patlak verdi. Vatandaşlar emniyete koşarak dolandırıldıklarını, Atasoy'un kendilerinden yüklü miktarda para aldığını, ancak araçları vermediğini söyledi. Dolandırıcılık meblağı çok yüksek olunca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olaya el koydu. Savcılar Mustafa Şahin, Lütfü Karakuş ve Mevlüt Aydıntürk soruşturma başlattı. Şikayetler üzerine gözaltına alınan şüpheli Güngör Atasoy'un savcılık ve polis ifadesi Cemaat ve Kaynak Holding arasındaki usulsüz para akışını da ortaya çıkardı. Piyasadan organize bir dolandırıcılık yöntemiyle para toplayan Güngör A. parayı Kaynak Holding'e çantalarla taşıdığını bu şekilde para işletmesi yaptıklarını itiraf etti.

'CEMAAT EVLERİNDE KALDIM'

Cemaat adına çalıştığını itiraf eden, üniversitede okurken cemaat evlerinde kaldığını anlatan A., Cemaatin vatandaşları nasıl dolandırdığını şöyle anlattı: Mayıs 2014'tecemaat topladığı himmet paralarını Kaynak Holding'e aktarmakta sıkıntı yaşıyordu. Farklı şirketler kurup, (himmet paralarını ve piyasadan topladıklarını) bu şirketlerin karı gibi göstererek paraları Kaynak Holding'e aktarmak istiyorlardı. Lise öğretmenim Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı N. T., asistanı İ.S. ile görüştürdü. Bana bir şirket kurmamı, himmet paralarının bu sistem üzerinden şirkete sokulacağını söylediler. Ben de bir şirket kurdum. Sattığım yüzlerce arabanın parasını 15 günde bir çantalarla İstanbul'da Kaynak Holding ve Cemaatin verdiği adreslere teslim ediyordum. Bu kişilerin yönlendirmesiyle Kuzey Atlantik isimli firmayı kurdum. Halktan 'ederinden daha ucuz araba alacağım' diye topladığım paraları holding işletiyor yüzde 20 fazlasıyla geri iade ediyordu. Son verdiğim yüklü miktar parayı alamadığım için şikayetçilerin parasını ödeyemedim."

TALİMAT BAŞKAN VE DANIŞMANDAN

Emniyette Atasoy'a "Fettullah Gülen Cemaati ile bağlantınız var mı?", "Cemaat için para topladınız mı?" soruları yöneltildi. A."Evet bağlantım vardı. Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı N.T.'nin ve danışmanlığı yapan İ.S.'in talimatları ile bu şirketi kurdum. Kendileri Kaynak Holding ile karşılıklı para sirkülasyonu yapmak için bu şirkete ihtiyaç duyulduğunu söylediler. Samanyolu Kolejinden öğretmenin F.Ö. vasıtasıyla Kaynak Holding danışmanı İ.S. ile görüşmeye gittim. Kendisi bana bu işi yapmamı söyledi. Paraları da kendilerine elden teslim etmemi istediler. Ben de gönül bağım olduğu için kabul ettim" dedi.

YÜZDE 20 FAİZLE...

Atasoy"Kaynak Holding ile bağlantınız nedir?" sorusuna, "Ben bu işe girdiğimde müşterilerden almış olduğum paraları Kaynak Holding'e elden teslim ettim. 2 hafta içerisinde bana vermiş olduğum paranın yaklaşık yüzde 20 fazlası ile geri veriyorlardı. Ben de bu para ile tekrardan şahıslara vaat ettiğim araçları piyasadan tedarik edip teslim ederdim. Kaynak Holding'in paraları elden nakit olarak getirmemi isterdi. Ben bu araç alım satış işlerini Nisan-Ekim 2014 arasında hiçbir aksaklık olmadan ticari bir faaliyet olarak devam ettirdim. Ancak Ekim 2014'ten sonra Kaynak Holding paraları ödememeye başladı. Piyasadaki para çok yüklü olduğu için geri ödeyemedim. Paramı alan ve geri ödemeyen Kaynak Holding sahibi N.T ve diğer isimlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığına şikayetçi oldum."Söz konusu dolandırıcılık şebekesiyle ilgili Türkiye'nin her yerinden savcılıklara şikayet geldiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na aynı kişiler ve aynı konuyla ilgili yapılan şikayetlere bazı savcılar, "ticari anlaşmazlık" gerekçesiyle takipsizlik verirken, tüm dosyaların birleştirileceği ve Anayasal suçlar bürosuna gönderileceği öğrenildi.

2 YIL HAPİS İSTEMİ

FİDAN'A 'HAİN' DİYEN PARALELCİ YAZARA

Milliİstihbarat Teşkilatı (MİT) Müşteşarı Hakan Fidan'a hakaret suçundan Bugün Gazetesi Yazarı, eski savcı Gültekin Avcı hakkında 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Gültekin Avcı'nın 13 Temmuz tarihli yazısında, Fidan hakkında "hain" nitelendirilmesi yaparak hakaret ettiği ve kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalıştığı belirtildi. Hakan Fidan'ın avukatının suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturmada, İzmir nüfusuna kayıtlı Gültekin Avcı'nın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adresinde bulunamadığı gerekçesiyle ifadesinin alınamadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber