Bakan Güllüce: Maalesef bazı yayın organları çizgiden çıktı

Bakan Güllüce, medya organları ve HDP binalarına yönelik saldırıları tasvip etmenin mümkün olmadığını belirtti: Ancak medyanın da kendisini kantara koyması lazım. Maalesef bazı yayın organları çizgiden çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Güllüce: Maalesef bazı yayın organları çizgiden çıktı

YELDA GÖKDAĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den gündeme ilişkin değerlendirmeler. AKŞAM'a konuşan Güllüce, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıdan terör protestolarına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı.

HDP binaları ve basına yönelik saldırıları onaylamadıklarını belirten Güllüce, medyanın da kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini savundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı yapan bazı yayın organlarının giderek militanlaştığını da ifade eden Güllüce özetle şunları söyledi:

SAĞDUYU GEREKLİ

Otobüsleri, işyerlerini taşlayıp, memleketlerine göre insanları mimleyenlerde pire kadar akıl yok. Teröre karşı demokratik yollarla tepki göstermek Anayasal haktır. Ancak bu tepkilerin şiddete yönelmeden sağduyu içinde yapılması gerekiyor.

MİLİTAN OLMUŞLAR

Hürriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıları da doğru bulmadığımızı açık bir dille ifade ettik. Ama vatandaşın bu noktaya nasıl geldiğini de göz ardı edemeyiz. Maalesef bazı yayın organları çizgiden çıkmış durumda. Cumhurbaşkanı'nın söylemediği bir sözü yazacak kadar ileri gitmişsen, basın ahlakını, ilkelerini bir yana bırakmış ve militan olmuşsun demektir.

İFTİRA ATTILAR

Medya olmazsa olmazımız ama onların da kendilerine bir kırmızı çizgi çizmeleri lazım. İstediği çamuru atıp insanların şerefiyle oynama hakları yok. Var mı Cumhurbaşkanı'na iftira atma hakkın?

BUNLAR AYDIN DEĞİL ZİFT, KATRAN!

HDP'li çok sayıda vekilin antidemokratik çalışmaları bilgi ve belgeleriyle basına yansıdı. Aralarında "Biz sırtımızı YPG'ye dayıyoruz", "PKK sizi tükürüğü ile boğar" diyen vekiller oldu.PKK'ya silah taşıyan, erzak götüren vekilleri herkes biliyor. HDP'yi desteklemek başka, terörü kınamamak başka bir şeydir. Teröristi kınamaktan kaçınan ve yaşananlara Cumhurbaşkanımız'ın sebep olduğunu söyleyenler, kendilerine "aydın" diyorlar. Böylelerine aydın değil "ziftsiniz, katransınız" demek lazım.

DEMİRTAŞ PKK İLE NÖBET TUTSUN

Selahattin Demirtaş, Enerji eski Bakanımız Taner Yıldız'a "Dağlıca'da gidip bir gün nöbet tut" diyemez. Kendisinin o teröristlerle yan yana nöbet tutmuşluğu var, gidip kendisi teröristlerle nöbet tutsun. Çözüm sürecini hükümet bitirmedi. Yatağında uyuyan polisi onlar öldürdü, sokaklarda askere, polise pusuyu onlar kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber