Terör örgütü PKK'nın neden olduğu tahribat gün yüzüne çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla terör örgütü PKK'nın neden olduğu tahribat gün yüzüne çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2015 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütü PKK'nın neden olduğu tahribat gün yüzüne çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla terör örgütü PKK'nın neden olduğu tahribat ortaya çıktı.

Saat 07.00'de sona eren yasağın ardından ilçede hayat normale dönerken, terör örgütü üyelerinin yuvalandığı Yafes, Nur ve Cudi mahallelerindeki tahribat gün yüzüne çıktı.

Terör örgütü mensuplarının birçok vatandaşın ev, iş yeri ve aracını yaktığı belirlendi.

Güvenlik güçlerinden kaçmak ve daha rahat hareket edebilmek için evlerin duvarlarına açtıkları delikler nedeniyle birçok ev kullanılamaz hale geldi.

Bazı evlerin ateşe verildiği, bazılarının duvarlarına ise yüzlerce kurşun isabet ettiği görüldü.

Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen teröristlerin buna karşı çıkan vatandaşların evlerinin dış kapılarını uzun namlulu silahlarla taradığı görüldü.

Teröristlerin yaktıkları araçları, polisin mahalleye geçişini engellemek için barikat olarak kullandığı gözlendi.

Sokağa çıkamayan vatandaşların iş yerlerini de hedef alan teröristlerin birçok iş yerini yağmaladıktan sonra ateşe verdiği tespit edildi.

Sokaklarda çok sayıda hendeğin olduğu görülürken teröristlerin kum torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar oluşturduğu belirlendi.

Teröristlerin güvenlik güçlerine ait araçların geçişi sırasında patlatılmak üzere hazırlandığı değerlendirilen bomba yapımında kullanılan tüpler de dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber