Bildiri dağıtan savcı Akkaş firar etti!

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 25 Aralık darbe savcısı Akkaş ve hakim Karaçöl hakkında 'darbeye teşebbüs' ve 'örgüt kurmak'tan tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarttı. Kütahya'da yakalanıp İstanbul'a getirilen Karaçöl mahkeme tarafından bırakıldı. Tekirdağ'daki evinde bulunamayan Akkaş ise izini kaybettirdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Eylül 2015 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bildiri dağıtan savcı Akkaş firar etti!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu müfettişleri, haklarında meslekten ihraç kararı verilen 25 Aralık darbe savcısı Muammer Akkaş ve dönemin İstanbul 2 No.'lu Hakimi Süleyman Karaçöl ile ilgili hazırladığı soruşturma dosyasını Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyayı inceleyerek Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden iki ismin tutuklama istemiyle yakalanmasını talep etti.

DARBE VE ÖRGÜT SUÇLAMASI

Savcılık iki şüphelinin, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu, savcılarla ilgili "örgüt kurma" suçlamalarının olduğunu gerekçe göstererek şüphelilerin yakalanmasını istedi.

ÖZ VE KARA'NIN İZİNDEN Mİ GİTTİ?

Akkaş için Edirne'ye, Karaçöl için de Kütahya'ya yakalanmaları için iki özel ekip gönderildi. Eski hakim Süleyman Karaçöl, evinden avukatlık ofisine doğru giderken yolda yakalandı. İstanbul'a getirilen Karaçöl çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Emniyetten çıkarılırken, elini kaldırarak "vatan sağ olsun" dediği duyulan Karaçöl, polis aracına bindirildiği sırada "görüşeceğiz" ifadesini kullandı.

SAVCI AKKAŞ KAYIPLARA KARIŞTI

Öte yandan eski savcı Muammer Akkaş'ın Tekirdağ'daki evine dün gece saat 04.30'da giden emniyet ekipleri Savcı Akkaş'ın evde bulunmadığını tespit etti. Savcı Akkaş'ın yakalanabilmesi için Tekirdağ bölgesinde çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, Akkaş'ın paralel yapı savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi yurt dışına kaçma ihtimali üzerinde de duruluyor.

24 dakikada karar verdi

Karaçöl 25 Aralık'ta Türkiye'nin dev projelerini yürüten iş adamlarının mallarına jet hızıyla tedbir koyarak bu projeleri sekteye uğratmak istedi. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakimken Kütahya'ya atanan Karaçöl, HSYK tarafından meslekten ihraç edildi. İşte Karaçöl'ün dosyası: Sanığa ve şüpheliye ait mal varlığına tedbir koyabilmek için aranılan suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphenin olup olmadığı, mal varlığının suçtan elde edilip edilmediği hususlarında hiçbir inceleme ve araştırma yapmadı. UYAP sistemine kaydedilmeyen cumhuriyet savcılığı uhdesinde mühürlü torba içinde bulunan soruşturma evrakı getirilip incelenmedi. Talep yazısı okunmadan sadece 24 dakikada CMK'nın 128. maddesine aykırı bir şekilde gerçek ve tüzel kişiler adına kayıtlı tüm mal varlığına el konulmasına karar verdi.

Dosyası kabarık

Savcı Akkaş'ın dosyası kabarık. Kamuoyu Akkaş'ı 25 Aralık hükümete darbe soruşturmasının savcısı iken görevden alındıktan sonra Çağlayan Adliyesi önünde bildiri dağıtan savcı olarak tanıdı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. HSYK tarafından görevinden uzaklaştırıldı ve meslekten ihraç edildi. İşte Akkaş'ın gerçekleştirdiği eylemlerden bazıları: Polis fezlekesi ve telefon dinlemeleri dışında, bilgi ve belge temin etmeden, ihale dosyaları getirtilmeden ve bilirkişi raporları aldırılmadan gözaltı kararı istemek. Soruşturma dosyasını yeterince incelemeden ve eksiklikleri gidermeden, CMK 128. maddedeki şartların oluşmadığını dikkate almadan şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konulması talebinde bulunmak. Mahkeme kararı olmaksızın dinleme yapılmasına imkan sağlamak. Dinleme kararlarının uzatılması taleplerini nöbetçi hakimler yerine, nöbetçi olmayan hakimlerden almak. Yasa ve iç düzenlemelere aykırı olarak başsavcıya bilgi vermemek. Soruşturmanın gizliliğine riayet etmemek, bazı belgeleri basına sızdırmak. İzin almadan İstanbul Adliyesi önünde basına bildiri dağıtmak. Yasa ve genelgelere aykırı soruşturmayı UYAP'a kaydetmemek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber