Taranan çorbacı ölümle tehdit edilmiş

Diyarbakır Yenişehir'de bir çorbacıya terör örgütü PKK tarafından yapılan kanlı saldırının detayları günyüzüne çıkıyor. Teröristlerin lokanta sahibini yaklaşık bir aydır, "Polislere çorba verme, yoksa olacakları görürsün. Seni öldürürüz" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Eylül 2015 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taranan çorbacı ölümle tehdit edilmiş

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan bir çorbacıya önceki gün PKK tarafından yapılan saldırının aylar öncesinden planlandığı ortaya çıktı. Lokanta çalışanı Şeyhmus Tanış'ın yaşamını yitirdiği, 3 polisin de yaralandığı saldırıdan önce lokanta sahini Recep Ölmez'in tehdit edildiği anlaşıldı. Yaklaşık bir ay önce 17 yaşında PKK'lı bir teröristin çorbacının sahibi olan Recep Ölmez'in yanına gelerek, "Bir daha burada devletin polisine çorba vermeyeceksin, hizmet etmeyeceksin. Yoksa olacakları görürsün. Seni öldürürüz" dediği öğrenildi. Çocuk yaştaki teröristin bu tehdidine boyun eğmeyen Ölmez, "Ben sizin tehditlerinize boyun eğmem" deyip PKK'lıyı lokantadan kovdu.

TEHDİDE BOYUN EĞMEDİ

Çevredeki esnafın polislere hizmet etme konusunda çekimser davranmasına rağmen Recep Ölmez, tehditlere aldırmadan güvenlik güçlerine dükkanında yemek vermeye devam etti. Gece nöbetini tamamlayan polislerin sabah çorbalarını yudumladıkları işyeri, polislerin uğrak yeri haline gelmişti. Saldırıda hayatını kaybeden ve lokanta sahibi Recep Ölmez'in yeğeni olan Şeyhmus Tanış, askerliğini bir ay önce tamamlamıştı. Askerden geldikten sonra amcasının çobacı dükkanında garson olarak işe başlayan Tanış, daha birkaç ay önce evlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber