Gözler Türkeş'ten boşalan Ankara 1. Bölge 1. sırada

Toplam 2 bin aday adayının başvurduğu MHP'de Türkeş'ten boşalan sıra için geçen seçimden daha fazla talep olduğu belirtiliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözler Türkeş'ten boşalan Ankara 1. Bölge 1. sırada

Saliha ÇOLAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmayları, eşzamanlı olarak 1 Kasım seçimine yönelik listeler, seçim beyannamesi ve kampanya üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu hafta her üç çalışmada da karar aşamasına gelinecek. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, beyanname üzerindeki çalışmaların büyük oranda tamamlandığını bildirdi. 2 bine yakın adaylık başvurusunun da inceleme altında olduğunu belirten Büyükataman, kampanyada kullanılacak görseller ve sloganlar üzerindeki çalışmada da önemli bir aşamanın geçildiğini belirtti.

Büyükataman, listelerdeki isimler ve sıralamaların geçen seçime göre çok fazla değişikliğe uğrayıp uğramayacağı konusunda bir prensip kararı alınmadığını ifade etti. Ancak MHP yönetimindeki beklenti, tam anlamıyla işbaşı yapamadan yeniden seçime giren 25. Dönem milletvekillerinin büyük oranda eski sıralarından aday gösterilmesi yönünde. MHP yöneticileri, böylece mevcut vekillerin hak ve hukukunun korunacağını kaydediyor.

Genel başkan yardımcılığı görevini sürdürürken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini, partisinin kararına rağmen kabul eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten boşalan Ankara 1. Bölge 1. sıra adaylığı, MHP kulislerini hareketlendirdi. Toplam 2 bin aday adayının başvurduğu MHP'de Türkeş'ten boşalan sıra için geçen seçimden daha fazla talep olduğu belirtiliyor.

SORUMLULUK VURGUSU

MHP'nin seçim beyannamesi ve sloganlarında özellikle, 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablodan AK Parti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğu vurgusu öne çıkarılacak. Çatışma ortamı ile çözüm süreci arasındaki bağlantıya da vurgu yapılacak.

RET YANITLARI

Bu arada yaklaşık 2 bin aday adaylığı başvurusu üzerindeki değerlendirmeler sürerken, adaylık başvuruları kabul edilmeyenlere de yanıtlar gönderiliyor. Eski hakim Osman Kaçmaz'dan sonra ülkücülerin avukatı olarak bilinen Şevket Can Özbay'ın da başvurusu reddedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber