Rektör: Batmışsınız denilen hastanede rekor kırıyoruz

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nin çok değiştiğini ve artık bölge çapında iddialı olduklarını belirterek, "Hastanenin toplam borcu 80 milyon lira. Ama biz, 'batmışsınız' denilen hastanenin aylık fatura tutarını, her ay rekor kırarak 6,5 milyon liradan 10 milyon liraya çıkardık ve 6 aydır aksatmadan borcumuzu ödüyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 10:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Rektör: Batmışsınız denilen hastanede rekor kırıyoruz

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nin mali durumuyla ilgili İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Hastanedeki eksikliklerin farkında olduklarını, ancak bunları düzeltmek için de çok ciddi çaba harcadıklarını vurgulayan Çamsarı, 15 yıldır hizmet verdiği ve 'yuvam' dediği hastane için, "Ters giden çok şey olduğunu biliyorum ama inanın hizmette artık biz bölge çapında iddialıyız. Çok değişti o hastane. Daha da değişecek" diye konuştu.

"ARTIK HER FATURA DÖNEMİNDE REKOR KIRIYORUZ"

Hastanede son 4-5 aydır hem fiziksel koşullardaki iyileşme hem kadronun moralinin düzelmesi hem de romatoloji gibi bazı bölümlere destek hocalarının gelmesiyle 6 aydır her fatura döneminin bir öncekinden daha fazla olduğunu ve hep rekor kırdıklarını belirten Prof. Dr. Çamsarı, bu ay da faturada yine çok güzel bir rekor kırdıklarını söyledi. Hastane bütçesinde geçen seneye göre yüzde 20-30 oranında fazlalıkları olduğunu dile getiren Çamsarı, "Çünkü harcamada ve alımlarda çok hassasız. Biz fazla bütçemizi bilimsel araştırmaya aktardık. Burada bilimsel araştırmalar 2 yıldır kapalıydı ve destek verilmiyordu. Biz bunu sınırsız açtık. O kadar para arttı ki elimizde, usul hataları hariç neredeyse bütün başvuruları kabul ettik. Ama yine de para arttı elimizde. Artan parayla da şimdi hem Merkez Laboratuvarımıza sanayicilerin isteği öncelikli olarak hem de hastanemize 2,5-3 milyon liraya yakın cihaz alıyoruz. Dolayısıyla cihaz eksiği de kalmıyor. Lazerde prostattan genetik laboratuvarına, rutin ameliyathane setlerinden koroner anjiyosuna kadar tam anlamıyla tekrar baştan üniversitenin cihaz olarak desteklenmesi söz konusu" ifadelerini kullandı.

"MALİYE BANA 'HOCAM SİZ BATMIŞSINIZ' DEDİ"

Bütün bunların kalıcı imza olduğunu, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu kaydeden Rektör Çamsarı, hastanenin 34 aylık borç ödemesi olduğunu, daha önce aralıklarla ödenen bu borcu 6 aydır aksatmaksızın ödemeye başladıklarını da dile getirdi. Hastanenin toplam borç faturası tutarının 80 milyon lira olduğunu bildiren Çamsarı, şöyle devam etti:

"Ben maliyeye gittiğimde faturamı sordular, 6,5 milyon lira. Borcumu sordular, 80 milyon lira. Maliyedeki genel müdürümüz, 'Hocam siz batmışsınız, yani teknik olarak iflassınız' dedi. İflas deyince dedim ki, 'Allah'ın izniyle kurtaracağız burayı. Siz öyle düşünmeyin, birazcık destek sadece'. Bütçe kontrol genel müdürümüze, müsteşar yardımcımıza, bakanımıza çok müteşekkirim. Çünkü bize teveccüh gösterip 70 hemşire verdiler. Bu konuda bize inandılar yani. Hem de şu kadar ülkenin içinde bulunduğu durumda ve kadro sıkıntısı varken. Hemşirelerimizi de motive etti bu. İki katı çalışıyorlar, bu gelen kadrolarla beraber normal hemşire gibi çalışmaya başlayacaklar. Bu onlar için bir lükstü uzun süredir."

"FATURA TUTARINI AYLIK 6,5 MİLYON LİRADAN 10 MİLYON LİRAYA ÇIKARDIK"

Hastanenin gelir faturasının şu anda ayda 10 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Çamsarı, "Ben başladığımda 6,5 milyon liraydı fatura, şu an 10 milyon lira. Yani yüzde 40-50'ye yakın artış sağladık. Göreve geldiğimizde bizim katofumuz 12 milyon liraydı. O zaman 'Bunu 12 milyon lira yaptığımızda biz Türkiye'deki bütün üniversite hastanelerinden daha iyi durumda oluruz' demiştim. Ve buna bir adım kaldı. Çünkü sadece sağlık turizmi değil, Tüp Bebek Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni de açıyoruz. Bunların da katkısıyla bu hayal olmaktan çıktı artık o fatura. Bunu tek biz değil, firmalar da dört gözle bekliyor. O kadar çok borçlu olduğumuz firma var ki, geçmişten kalan. 80 milyon lira borç öyle 1-2 milyon ödemeyle bitmiyor. Ama 12 milyon katofunda inşallah bu olacak" şeklinde konuştu.

Personele aksatmaksızın performans verdiklerinin de altını çizen Rektör Çamsarı, şunları söyledi:

"Asla hak ettikleri düzeyde değil, çok düşük ama düzenli. Bir farkımız daha var, biz hemşire ve diğer personele de asistanlara da idari personele de performans veriyoruz. Bugüne kadar verilmedi onlara doğru düzgün. Şu an onlar da eminim ki, 'Bizi de düşünen birileri oldu' diye mutlular. Bu da memnuniyet katsayısının artmasında çok etkili oluyor.

"BÖLGEDE İDDİALIYIZ. ARTIK 650 YATAK DA YETMİYOR"

Hastanede artık 650 yatağın bile yetmediğine dikkat çeken Çamsarı, bunun hizmet kalitesiyle birebir orantılı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastane konusunda ben iyimserim. Bölgede iddialıyız. Hastanemize bölgenin ilgisi de çok fark etti. Ocak ayı ile şu an arasında çok fark var. Artık bırakın bölgeyi yurt dışından da hasta geliyor. Allaha şükür, Mersin bölgesi zaten yetiyor bize. 2 milyon nüfusa zaten kaç hastane var ki? İlçeler ve merkez zaten bizi dolduruyor şu an. 650 yatakta ciddi anlamda doluluk oranımız var. Artık randevular tekrar uzamaya başladı. Eski hastanede 350 yataktı, biz ona bahane buluyorduk uzun randevu diye ama şimdi 650 yatak da doluluk oranında yetmez oldu. O yüzden de bu ek binaları ben şimdi bastırıyorum ki, kabul ettireyim ve bir an önce yapalım. Çünkü biz bin yatak da olsak doldururuz gibi görünüyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Hizmet kalitesiyle birebir orantılı bir şey bu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber