Sağlık Bakanlığı 'personel dağılım cetveli' yargıya taşındı

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Saglik-Sen Genel Merkezi, Saglik Bakanligi'nin Atama ve Nakil Yönetmeligi'nde yapilan degisiklikle gündeme getirilen Personel Dagitim Cetveli uygulamasinin saglik çalisanlarini magdur edecek düzenlemeler içerdigini savunarak, uygulamanin iptali için Danistay'da dava açti.

Türk Saglik-Sen'den yapilan açiklamada, Saglik Bakanligi'nin Atama ve Nakil Yönetmeliginde yapilan bir degisiklikle gündeme getirilen Personel Dagitim Cetveli uygulamasini ve bununla ilgili genelgenin incelendigi ve saglik çalisanlarini magdur edecek ve hukuka aykirilik oluskturan hükümleri nedeniyle yürütmenin durdurulmasi ve iptali için Danistay'a dava açildigi bildirildi.

Dava dilekçesinde, Personel Dagitim Cetveli uygulamasinin, daha etkin ve verimli saglik hizmeti sunulmasi amaciyla degil, saglik hizmetinin özel sektöre devredilmesi amaciyla hazirlandigi savunuldu. 1994 yilinda çikarilan ve halen yürürlükte olan Saglik Bakanligi Tasra Teskilati Yatak ve Kadro Standartlari Yönetmeligi'nin adeta yok sayildigi, personel dagilim cetvellerindeki kadro sayisinin, bu yönetmeligin standart kadro sayisina göre yari yariya, hatta 3'te bir oraninda düsürüldügü ifade edildi. Dilekçede, böylece gerçekdisi personel fazlaligi yaratilarak kadrolasma yapmanin önü açildigina dikkat çekilerek Personel Dagilim Cetveli çerçevesinde hizmet kapsamiyla orantisiz 'norm kadrolar' yayinlanmis ve 'kadro fazlasi' olan saglik personelinin görev yerlerinin kisa sürede degistirilmesinin öngörüldügü bunun, bagli bulundugu birimde onlarca yil hizmet eden binlerce saglik personelinin, yerlerinden edilmesine ve aile düzenlerinin bozulmasina yol açacagi ileri sürüldü.

Türk Saglik-Sen Genel Baskani Önder Kahveci 'Saglik Bakanliginin bu son uygulamasi bir kez daha göstermistir ki, Bakanlik hastanelerde devlet memuru çalistirmak istememekte, uyguladigi politikalarla devlet memuru saglik çalisanlarina adeta hastaneleri terk et demektedir' dedi.

Kahveci, bir yandan bizzat Saglik Bakani tarafindan çok ciddi bir saglik personeli eksikliginden yakinilirken, hastanelerde bashekimler personel sayimiz yetersiz derken, diger yandan hazirlanan bir personel dagilim cetveliyle devlet memuru olarak görev yapan personelin fazlalik gibi gösterilerek havuzlarda toplanip ilçelere, köylere kadar dagitilmasini anlamanin mümkün olmadigini kaydetti. Kahveci, 'Bu yöntemle saglikta personel eksikliginin giderilmesi mümkün degildir. Sözlesmeli personel uygulamasini genisletmek istemekle, taseron firmalardan hizmet satin almakla ve devlet memuru saglik çalisanlarini hazirlanan ilçelere köylere hatta ilerleyen süreçlerde baska illere göndermek istemekle saglikta kamu çalisanlarinin önü tikanmak istenmektedir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber