Arınç: Şu an 200'ün üzerinde üniversitemiz var

Bülent Arınç, Ak Parti'nin iktidara geldiğinde 76 üniversite olduğunu belirterek, " Şimdi son yıllarda açılanlarla sanıyorum 200'ün üzerinde üniversitemiz var. Bunların yarısı devlet üniversitesiyse yarısı da vakıf üniversitesidir" diye konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Şu an 200'ün üzerinde üniversitemiz var

ESKİ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti iktidarı döneminde her ilde üniversite kurulduğunu hatırlatarak, "Geçmişte Şırnak'ta, Ağrı'da, Iğdır'da üniversite olacak denilince kimse bunlara ihtimal vermezdi" dedi.

Bülent Arınç, Yalova Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada,

Ak Parti'nin iktidara geldiğinde 76 üniversite olduğunu belirterek, " Şimdi son yıllarda açılanlarla sanıyorum 200'ün üzerinde üniversitemiz var. Bunların yarısı devlet üniversitesiyse yarısı da vakıf üniversitesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu 78 milyon nüfusun yarısının 30 yaşın altında olduğunu söyledi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"30 yaşın altındakilerin demokratik yapısına bakarsanız 19 milyon civarında ilk, ortaokul talebesi, milyonlarca da üniversite elemanları, öğretim görevlileriyle birlikte öğrencilerimiz var. Bu bir ülke için çok dinamik bir nüfus. 30 yaşında eğitim çağında bu kadar insanımızın olması bizim için büyük bir servet. Bu serveti iyi kullanmak ve ülkemizin geleceğine hazırlamak mecburiyetindeyiz."

Türkiye'de halen nitelikli açılan yeni derslikler, okullar, farklı branşlarda liseler, üniversiteler ve fakültelerde tabletler ve bilgisayarlar ile nitelikli eğitim verildiğini belirten Arınç, "Her şeyin başı ilim. Her kötülüğün başı da cehalet. Dolayısıyla ilimle bilgi arttığı sürece, ülkemizin çok daha güzel ufuklara kavuşacağını ben ümit ediyorum ve bekliyorum" dedi.

Tören, Refahyol Hükümeti'nde Kültür Bakanlığı görevi yapan İsmail Kahraman'a fahri doktora beratı verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber