TESK'ten terör olaylarına karşı kampanya

TESK'in başlattığı kampanyayla İstanbul'da, 182 bin esnafın "hepimiz kardeşiz" yazılı afişleri dükkanlarına asması hedefleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2015 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK'ten terör olaylarına karşı kampanya

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) ülke genelinde artan terör olayları karşısında birlik ve beraberliğin bozulmaması için başlattığı kampanya kapsamında, "hepimiz kardeşiz" yazılı afişler esnafa dağıtıldı.

Bakırköy'de metro çevresindeki esnafa afiş dağıtan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, terörün halkı birbirine düşman etmeyi amaçladığını ancak bin yıldır kardeş olan halkın bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.

Terör olaylarına tepki gösterirken terör örgütünün "ekmeğine yağ sürecek" eylemlerden kaçınılması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kürtlerle biz kardeşiz. Bin yıldır bu topraklarda beraber yaşadık. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaştık. Kız verip aldık. Et ile tırnak gibi olduk. Biz birbirimizden ayrılmayız. Biz bir aile olduk."

İstanbul'da 182 bin esnafa afiş dağıtılacak

İSTESOB Başkanı Yılmaz, "hepimiz kardeşiz" yazılı afiş kampanyasını, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun başlattığını hatırlatarak, "Biz de bugün bu kampanyanın startını verdik. Bize bağlı 182 bin esnaf var ve bu esnafların bağlı olduğu 153 odamız var. Odalarımıza afişlerimizi ileteceğiz. Onlar da kendi bünyelerindeki esnafa dağıtacaklar" diye konuştu.

Esnafın, kampanyaya destek verdiğini belirten Yılmaz, "Herkes terörün bitmesini istiyor. Barışın başlaması lazım. Barışa en büyük ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Kurban bayramı geliyor, bayramlaşalım, sarılalım, öpüşelim, kardeş olalım. Dostluğa, barışa ihtiyacımız var. Esnafımız terör olaylarından çok rahatsız" dedi.

İstanbul'da 5 bin 500 berber esnafının bulunduğunu aktaran İstanbul Erkek Berberleri Odası Başkanı Şükrü Akyüz ise "Afişleri bütün berber esnafımızın vitrinlerine asarak, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermiş olacağız. Bu yaşanan sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Tekrar birlik içinde eski günlerimize döneceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber