Ankara'da Kurban Bayramı önlemleri

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, il emniyet müdürlüklerine genelge göndererek, bayram tatilini vatandaşların huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da Kurban Bayramı önlemleri

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelgede, Kurban Bayramı tatilini vatandaşların huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınması istedi.

Lekesiz imzasıyla 81 il Emniyet Müdürlüğüne gönderilen, genel güvenlik ve asayişin temini açısından alınması gereken ek tedbirlerin sıralandığı genelgeye göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun bulunduğu yerler ile ana arterlerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya/motorize ekiplerle resmi devriyelerin sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılacak.

Ayrıca ziyaretler nedeniyle yoğunluk yaşanabilecek mezarlıklar çevresinde de güvenlik önlemleri alınacak.

Seyahat edecekler göz önünde bulundurularak havaalanları, limanlar, tren garları ve otobüs terminallerinde devriye ekipleri takviye edilecek, özel güvenlik görevlileri uyarılacak.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşların huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılan denetimler artırılacak.

Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarında kontroller yapılacak. Özellikle geceleri hayvan hırsızlıklarına karşı gerekli tedbirler alınacak.

Kurbanlık hayvanların kontrolden çıkarak trafikte görülmesi halinde derhal zabıtaya haber verilecek ve ilgili kurumlarla koordineli hareket edilecek.

Kurbanlık hayvan sevkıyatlarında hayvan hırsızlığına yönelik kontroller yapılacak.

Personel, görevi esnasında öncelikle kendi can güvenliğine dikkat edecek ve bununla ilgili her türlü tedbir alınarak sıralı amirlerce bizzat denetlenecek.

Bayram ziyaretleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında ve duraklardaki yoğunluk dikkate alınarak kontroller artırılacak.

Vatandaşların bayram ziyaretleri ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve birçok iş yeri kapalı olacağından, ev ve iş yerinden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak önleyici ek tedbirler alınacak.

Halkın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesi ve takibinde gerekli hassasiyet gösterilecek.

Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında, bayram süresince alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili toplum bilgilendirilerek, toplum desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Çocuklarla ilgili kayıp müracaatı veya kayıp bilgisi alınması durumunda gerekli işlemler ivedilikle yerine getirilecek.

Görevlilerin kılık ve kıyafetleri ile ekip otolarının temiz, düzenli ve bakımlı olmasına dikkat edilecek, vatandaşlara hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek.

Bayram münasebetiyle sorumluluk bölgelerinde bulunan şehit yakınları ile gaziler ziyaret edilecek.

Lekesiz ayrıca gerekli hassasiyetin gösterilerek polise güven duygusunun daha da güçleneceğine inandığını belirterek, teşkilat mensuplarının bayramını kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber