ASAT'da toplu iş sözleşmesi sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü ile Hizmet-İş Sendikası arasında 607 personelin yararlandığı toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASAT'da toplu iş sözleşmesi sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ile Hizmet-İş Sendikası arasında 607 personelin yararlandığı toplu iş sözleşmesi, törenle imzalandı.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, ASAT Konferans Salonu'nda düzenlenen imza töreninde, Antalya'nın marka bir şehir olması için bu özelliğini her alanda ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Toplu iş sözleşmesinin en iyisinin Antalya'da imzalanması gerektiğini belirten Arslan, "Son yıllarda Antalya'da büyük bir değişim yaşandı. Bu değişimin halkın hayatında yaşattığı güzellikler için başkanı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu 1,5 yıl içerisindeki başarılar artarak devam edecek" dedi.

- "400 binin üzerinde üyemiz var"

Arslan, konfederasyonlarının, 20 iş kolunda sendikasını kurmuş, 400 binin üzerinde üyesiyle Türkiye'nin en etkin örgütlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, Hak-İş olarak sorunların çözümünü diyaloğa borçlu olduklarını söyledi.

Hizmet-İş Sendikasının Türkiye'nin 162 sendikası içerisinde üye sayısı olarak ikinci büyük sendika olduğunu anlatan Arslan, Hak-İş'in en büyük sendikası olduğunu da kaydetti.

Arslan, Hizmet-İş Sendikasının yaklaşık 155 bin üyesiyle Türkiye'nin hemen hemen bütün ilçelerde örgütlendiğini dile getirerek, "Sadece belediye çalışanlarını değil, kamudaki bütün taşeron işçileri de sendikamızın bünyesine katarak onların da toplu iş sözleşmesi haklarından yararlanması için büyük çaba sarf etmekteyiz" diye konuştu.

- "Toplu iş sözleşmesinden 607 personelin yararlandı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de toplu iş sözleşmesinden 607 personelin yararlandığını söyledi. Bu 607 personelden 251'inin 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında görev alan işçilerden oluştuğuna işaret eden Türel, 356 personelin de eski çalışanlar olduğunu kaydetti.

Türel, sözleşmenin 15 Haziran 2015 ile 14 Haziran 2018 tarihlerini kapsayacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sözleşmeye göre verilecek zam oranları, birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 diğer yıllar için ise TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranında 6 aylık dilimler halinde olacaktır. Sözleşmede özellikle ilçelerde çalışan personelin taban ücretlerinin denklenmesiyle ilgili bir çalışmamız oldu. Denkleştirme politikasını da bu sözleşmeyle ortaya koyduk. Taban ücretlerinin denklenmesini kıdem ve sosyal haklar da göz önünde bulundurulduğunda bugünkü yaptığımız zam yüzde 6'dan yüzde 32'ye çıkmıştır."

- "En düşük maaş, bin 300 liradan 3 bin 900 liraya çıkarıldı"

Sözleşmeyle taban ücretin altında kalan personelin denkleştirmeye gittiklerini vurgulayan Türel, sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla 6360 sayılı Yasa ile devri gerçekleşip kurumda çalışmaya başlayan en düşük yevmiye grubunda yer alan personelin aldığı ücreti, kıdem, sosyal haklar ve ikramiye tutarıyla bin 300 liradan 3 bin 900 liraya çıkardıklarını kaydetti.

Türel, toplu sözleşmenin ASAT'a yıllık maliyetinin 9 milyon lira olacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Arslan ve Türel, 607 personeli kapsayan sözleşmeye imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber