Altınok: Bizim sandıkları taşımamız söz konusu değil

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçimde 250 bin polis, 130 bin jandarmanın görev yapacağını açıkladı. Altınok, Doğu ve Güneydoğu'da sandıkların taşınacağı iddiaları için de, "Hukukun vermiş olduğu çerçeve neyse o şekilde yapılacak. Bunu bizim orada sayalım, buraya götürelim diye bir şansımız yoktur" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2015 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Altınok: Bizim sandıkları taşımamız söz konusu değil

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinde 255 bin polis ve 114 bin jandarmanın görev yaptığını belirten Altınok " Jandarma birliklerimize diğer birliklerimizin katkıları olmuştu. Bu 114 binin üzerine yüzde 10-15 civarında katkı yaparak 130 bin civarında jandarma birliğimiz olacak. Bizim amacımız arzuladığımız nokta seçim noktada, seçim günü noktasıya herhangi bir problem yaşamayacağımızdır" dedi.

Seçim döneminde hukukun vermiş olduğu çerçeve neyse o şekilde görev yapılacağını açıklayan Altınok Doğu ve Güneydoğu 'da sandıkların taşınacağı iddiaları için de "Bunu bizim orada sayalım, buraya götürelim diye bir şansımız yoktur. Seçimler il ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılmaktadır. Biz o kararları güvenlik boyutuyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Onlar nasıl arzu ederlerse öyle olacak" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber