Ak Parti, Doğu listesini tümüyle değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2015 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti, Doğu listesini tümüyle değiştirdi

Bingöl'de büyük bir oy kaybı yaşamıştı. 2011 seçimlerinde yüzde 67 olan oy yüzde 47'e düşmüştü. Bunun de nedeni, Bingöl'ün muhafazar yapısına rağmen, birinci sıradan bir bayan aday koyulması gösterilmişti. Yeni listede, geçen dönem birinci sıraya konulan Şebnem KOCAKELÇİ İstanbul 1. bölge 18. sıraya kaydırıldı. Bingöl'e ise Cevdet Yılmaz ilk sıraya konuldu. Yılmaz, Diyarbakır'dan kendi memleketine kaydırılmış oldu. Bingöl'de 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 2, HDP 1 vekil çıkarmıştı. Ak Parti Bingöl için son sıraya 23. dönemde milletvekili olan Yusuf Coşkun'u koydu.

Bitlis'te Ak Parti'nin oyu yüzde 60'dan yüzde 30'a düşmüştü. 1 Kasım listelerinde oyları artırmak için Zeki Peker 2. sıraya konuldu. 7 Haziran seçimlerinde HDP 2, Ak Parti 1 vekil çıkarmıştı. Peker Bitlis'e yatırım yapan ve sevilen bir isim.

Siirt'te, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti tek vekil (Yasin Aktay) çıkarabilmişti. Bu nedenle 2 ve 3. sıra adayları değişti. 2. sıraya eski il başkanı Fevzi Sevgili, 3. sıraya ise Lokman Özcan konuldu.

Kars, 7 Haziran seçimlerinde 1. sıradan aday gösterilen Mehmet Uçum'u halk benimsememişti. Bu nedenle Kars 1. sıraya daha önce Ak Parti Kars Milletvekilliği yapmış Yusuf Arslan konuldu.

Muş, 2011 seçimlerine göre Ak Parti yüzde 18 oy kaybı yaşadı. 2. sırada yer alan Abdulselam Er dışında kalan 1. ve 3. sıradaki adaylarını değiştirdi.

Van, Ak Parti 2011 seçimlerine göre yüzde 20 oy kaybı yaşadı. 1. sıradaki Burhan Kayatürk 2. sıraya kaydırıldı. 4. sırada yer alan Faruk Alpaslan 7. sıraya kaydırıldı. 1 sıraya ise Ak Parti'nin bütün hükümetlerinde yer alan ve Kürt sorunu için barışçıl yollar için uğraş veren Beşir Atalay getirildi.

Batman'da Ak Parti'nin oyu 7 Haziran'da, 2011'e göre yüzde 37'den yüzde 182e düşmüştü. Bu ilde listenin birinci sırası değişti. Birinci sıraya daha önce belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış olan Ataullah Hamidi konuldu. Ziver Özdemir 1. sıradan 2. sıraya kaydırıldı. 3. sıraya Mazlum-Der eski İl Başkanı Avukat Murat Çiçek konuldu.

Şanlıurfa, 7 Haziran seçimlerinde Ahmet Eşref Fakıbaba'nın 7. sıradan aday gösterilmesi tepki almıştı. Fakıbaba 2009 yerel seçimlerde bağımsız girdiği seçimlerde Şanlıurfa Belediye Başkanlık seçimini kazanmıştı. Fakıbaba 4. sıraya kaydırıldı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise 1. sıradan aday yapıldı.

Elazığ'da 7 Haziran'da birinci sıra adayı olan Şuay Alpay bu kez listeye konmadı. Birinci sıraya Tahir Öztürk kondu. Öztürk, 23. dönem milletvekiliydi. 2. sıra aynen korunurken 3. sıraya 1990 yılında Refah partisinden bu yana siyasetin içinde bulunan Av. Ömer Serdar konuldu. 4. sıraya da değişti, 4. sıraya Elzaığı'da son iki yıldır il başkanlığı yapan Ejder Açıkkapı konuldu

Ağrı, Ak Parti 1. sıraya Bedaş Genel Müdürü Abdullah Atalay'ı aday göstermişti. Ağrı'da benimsenmeyen ve seçim çalışmasında bakan olacam deyip oy istedi. 2011'de 3 vekil çıkaran Ak Parti 7 Haziran'da vekil çıkaramadı. Ak Parti Ağrı'da 4 adayını da değiştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber