OHAL'deki çöp yasağı geri geldi

Diyarbakır'da, çöp kutularının bomba düzeneği olarak kullanılması nedeniyle 1993'te OHAL Bölge Valiliği tarafından getirilen yasak 2000'lerde kısmen kaldırılmış ve çözüm süreciyle birlikte çöp kutuları caddelere yerleştirilmişti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Eylül 2015 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL'deki çöp yasağı geri geldi

Bölgede terör olaylarının artması ve eylemcilerin kent merkezinde çöp konteynerleri ile barikat kurması nedeniyle bir kez daha yasak getirildi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy imzasıyla 14 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerine yapılan tebliğde, 'güvenlik' gerekçesiyle çöp konteyner ve bidonlarının kaldırılması, çöp toplama ve temizlik faaliyetlerininse sabah 06.00-10.00 saatleri arasında yapılması istendi.

KIŞANAK: 3-4 SAATTE 850 TONU TOPLAYAMAYIZ

Demokratik Bölgeler Partisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği 'Özyönetim' konulu toplantıya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak konuyla ilgili olarak, "Valilik çöp toplama konusunda süre sınırlaması getirmek istedi. Fakat kendileriyle görüşmemiz devam ediyor. Bunun mümkün olmadığı çok açık. Günde 850 ton atığı bizim 3-4 saat içerisinde toplayıp bu işi bitirmemiz mümkün değil. Biz kamu yönetimi olarak halka karşı sorumluyuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber