Üstün: HDP de PKK'nın piyonudur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, "Nasıl ki bu PKK, uluslararası güçlerin bir piyonu ise HDP de PKK'nın bir piyonudur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üstün: HDP de PKK'nın piyonudur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Nasıl ki bu PKK, uluslararası güçlerin bir piyonu ise HDP de PKK'nın bir piyonudur. Yani onun eşit bir unsuru bile değil, piyonudur. Onlar, PKK emretmeden, talimat vermeden ağızlarını açamazlar" dedi.

AK Parti'nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmüş biri olarak meselelere hak temelli bakmaya çalıştığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarına değinen Üstün, bu şiddetin, insan hakları açısından bakıldığı zaman herhangi bir hak talebi olmadığını gördüklerini ifade ederek, "Oradaki insanlarımızın, Türkiye'deki başka etnik kökenden insanlarımızın önceden insan hakkı çerçevesinde eğitimle alakalı, kimliklerini ifade etme açısından birtakım talepleri vardı. Son 10 yılda ve daha önceki yıllarda yapılan düzenlemelerle bütün bu talepler karşılandı" diye konuştu.

"Bu ihanet şebekesine gerekli ders verilecek"

Türkiye'de eylemlerin gerekçesinin kalmadığını dile getiren Üstün, öldürmenin hiçbir gerekçesinin de olamayacağını vurguladı. Terör eylemlerinde bulunanlara mutlaka gerekli dersin verileceğini aktaran Üstün, şunları söyledi:

"Bu ihanet şebekesine gerekli ders verilecek. Onlar bu topraklardan süpürülüp atılmadan da bu mücadele bitirilmeyecek, devam edecektir. Nasıl ki bu PKK, uluslararası güçlerin bir piyonu ise HDP de PKK'nın bir piyonudur. Yani onun eşit bir unsuru bile değil, piyonudur. Onlar PKK emretmeden, talimat vermeden ağızlarını açamazlar. Normal bir siyaset yapmaya kalksalar onu istemezler azar işitirler, zılgıt yerler. Bunların durumu bu. Böylesi bir yapıdan siyaset beklemek zaten yanlış olur. Biz bunlardan böyle bir şey beklemiyoruz, bunu vatandaşımız da net bir şekilde görmeye başladı."

"Çözüm Süreci'ni vatandaşımız için yaptık"

Üstün, vatandaşlardan devlete güvenmelerini isteyerek, "Bu hainler, Çözüm Süreci çerçevesinde devleti birkaç yıl oyalamış olabilirler. Bu Çözüm Süreci'ni vatandaşımız için yaptık. Boşa gitmiş bir süreç de değil. Vatandaşlarımız o haklarını sonuna kadar kullanıyor ve kimse de 'Ben şurada ayrımcılık görüyorum, burada hakkım eksik' demiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber