İçişleri Bakanı Aksu'dan 'şehit çocuklarına yakın ilgi gösterin' genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yeni eğitim öğretim yılında tüm il ve ilçelerde bulunan şehit çocuklarının ve yakınlarının ihtiyaçlarının süratle karşılanmısını istedi.

Aksu, "Aziz şehitlerimizin dul ve yetimleri ile yakınları, bizlere ve gelecek nesillere bırakılan en kutsal emanetlerdir. Onların her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgilenmek şehitlerimize olan şükran ve minnet borcumuzun gereğidir" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu 81 il valiliğine gönderdiği bir genelge ile 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında şehitlerin çocukları ve yakınları ile yakından ilgilenilmesini istedi. Aksu genelgede, "Milletimizin tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla, vatanını canından üstün tutmuş, milli ve manevi değerlerine bağlılığıyla dünya milletleri içinde saygın bir yer edinmiş ve vatanına, birlik ve bütünlüğüne yönelen her türlü tehditlere kararlılık ve cesaretle karşı durmuştur. milleti ve vatanı uğruna canlarından vazgeçen şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, milli birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde emsalsiz yerlerini almışlardır." ifadelerine yer verdi.

"Aziz şehitlerimizin dul ve yetimleri ile yakınları, bizlere ve gelecek nesillere bırakılan en kutsal emanetlerdir" diyen Aksu, onların her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgilenmenin şehitlere olan şükran borcunun gereği olduğunu kaydetti. Aksu şöyle devam etti: "Yeni eğitim/öğretim yılının başlangıcında, vali ve kaymakamlarımızın yakın ilgi ve koordinesiyle, devletimizin ve milletimizin şevkat ve desteklerinin yanlarında olduğu duygusunun pekiştirilmesi amacıyla, il ve ilçelerimizde bulunan şehit çocuklarının her türlü ihtiyaçlarının tebpit edilerek süratle karşılanmısını ve sonucunun bilgi verilmesini önemle rica ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber