Şahin, memur zammını Başbakan'a soracak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikalarının zam görüşmesinde yine anlaşma sağlanamadı. Başbakan Yardımcısı Şahin, sendikalara, bugün Başbakan'la görüştükten sonra yeniden bir araya gelmeyi önerdi

Hükümetle memur konfederasyonlarının Uzlaştırma Kurulu'nun en düşük maaşlı kamu çalışanı için yılın her iki yarısında yüzde 6'lık zam önerisini değerlendirdiği dünkü toplantıdan sonuç çıkmadı.

Hükümet, söz konusu önerinin bütçeye 6.2 milyar YTL yük getirdiğini ve kabul edilemez olduğunu belirtirken, taraflar bugün yeniden bir araya gelecek.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sendika temsilcilerine bir "inisiyatif" kullanmak istediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la yapacağı görüşmenin ardından bugün saat 17.00'da yeniden toplanma teklifinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki Uzlaştırma Kurulu kararının başından sonuna okunduğunu söyledi.

Enflasyon farkı düştü

Kamu İşveren Kurulu'na, Uzlaştırma Kurulu kararı zemininde tekliflerinde bir değişiklik yapıp yapmayacaklarını sorduklarını dile getiren Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, bir kez daha değerlendirmeye imkan tanımak ve bu konuda görüşmeler yapmak üzere toplantıya bu akşam devam edilmesini teklif ettiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Uzlaştırma Kurulu kararlarının zemin alınması gerektiğini, yeni teklifler beklediklerini ifade etti.

Aksu, "Maliye yetkilileri, şu an itibariyle kendilerinin teklif etmiş olduğu rakamların 3.3 milyar YTL yük getirdiğini, Uzlaştırma Kurulu rakamlarıyla bunun 6.2 milyar YTL'ye geldiğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Şahin de Uzlaştırma Kurulu'nun önerilerinin verilmesinin mümkün olmadığını belirtti" diye konuştu.

Öte yandan toplu görüşmelerin başından bu yana memurlara yüzde 2.38 oranında enflasyon farkı ödenmesi konusunda anlaşmaya varılıp bu farkın ne zaman ödeneceği konusunda tartışmalar yaşanırken, dünkü toplantıda bu fark yüzde 2.32 olarak düzeltildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber