Prof. Dr. Beril Dedeoğlu: Bakanlığı beklemiyordum, şaşırdım

HDP'li bakanların istifa etmesinin ardından AB Bakanlığına atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, bakanlık teklifini beklemediğini ve çok şaşırdığını belirterek, "Ülke için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu: Bakanlığı beklemiyordum, şaşırdım

HDP'li Ali Haydar Konca'nın istifa etmesinin ardından önceki akşam Avrupa Birliği Bakanlığına atanan Dedeoğlu, ilk açıklamasını STAR'a yaptı.

"Beklediğim bir şey değildi, şaşırdım" diyen Dedeoğlu, "Başbakanımız beni arayıp 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' deyince seve seve görevi kabul edeceğimi, ülkeme bir desteğim olacaksa bundan memnuniyet duyacağımı bildirdim. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim" ifadesini kullandı.

'HİZMET ÖNCELİK'

Görevinin kısa süreli olacağının 1 Kasım seçimleri sonrasında yeni hükümet kurulacağının hatırlatılması üzerine Dedeoğlu, "Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Ülkeye hizmet önceliklidir" dedi. Dedeoğlu, Türkiye'nin gündeminde çözülmesi gereken acil olarak seçime kadarki gündemde ne varsa onu kolaylaştırıcı bir çalışma içinde olacağını belirterek, "Yürüyen ne varsa ona nasıl hızlandırabiliriz, nasıl kolaylaştırabiliriz onu yapmaya çalışabilirim. Yoksa yeni bir gündem yaratmak gibi bir görevim kati suretle olamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber