Takdir belgeli sahte doktor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve İzmir'de çeşitli hastanelerde 9 yıl boyunca başkasına ait diplomayla doktorluk yaptığı belirlenen ve çalıştığı bazı kuruluşlardan takdir belgesi alan İran uyruklu kişi, İzmir polisinin operasyonuyla yakalandı Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğünden emekli bir polis memuru meslektaşlarına başvurarak, Küçükyalı semtindeki Zeybek Tıp Merkezi'nde doktorluk yapan bir kişiye muayene olduğunu, ancak hareketlerinden şüphelendiğini bildirdi.

Bunun üzerine tıp merkezinde doktorluk yapan İran uyruklu Ahmet Akman takibe alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu, Akman'ın vatandaşlık numarasının sahte olduğu belirlendi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorgulanan Akman'n, kullandığı Tıp Fakültesi diplomasının da başkasına ait olduğu ortaya çıktı.

İfadesi alınan Akman'ın gerçek adının A.E.(38) ve İran vatandaşı olduğu, 1994 yılında İran'dan Kuzey Irak'a geçtiği, burada 1 yıl kaldıktan sonra 1995'te

Ankara'ya geldiği, BM'ye mülteci başvurusunda bulunduğu, ancak kabul edilmediği öğrenildi. Bunun üzerine Ankara'dan İstanbul'a geçen A.E'nin 2 yıl çeşitli işlerde çalıştığı, 1997'de Ümraniye Işık Tıp Merkezi'nde doktor olarak göreve başladığı belirlendi.

A.E'nin bu tıp merkezinde çalışan Dr. Ahmet Akman'ın diplomasının fotokopisini çekerek, bu isimle doktorluk yapmaya başladığı, kısa süre sonra Kadıköy Derya Tıp Merkezi'ne transfer olduğu, burada da 1 yıl doktor olarak çalıştığı tespit edildi. 1998-2004 yılları arasında İstanbul Küçükyalı'da Kızılay Tıp Merkezi'nde de görev yapan A.E'nin, 2004 yılı Ağustos ayında İzmir Gazi Hastanesine geldiği, burada da 1.5 yıl çalıştıktan sonra Gaziemir Gazikent Hastanesine geçtiği belirlendi.

Kısa süre önce Zeybek Tıp Merkezi'nde göreve başlayan A.E'nin 9 yıl boyunca sahte doktorluk yaptığı görevleri sırasında çalıştığı bazı kurumlardan takdir belgesi de aldığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliye götürülmek üzere binadan çıkarılan A.E, gazetecilere "Ben sahte doktor değilim. Tahran Üniversitesi mezunuyum. Ancak diplomam ülkemde olduğu için ispat edemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber