4 binden fazla acemi kasap vakası!

Kurban Bayramı'nda her yıl yaşanan manzaralar dün bir kez daha tekrarlandı. Bayramın birinci gününde yanlışlıkla kendini yaralayan binlerce vatandaş hastanelik oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 binden fazla acemi kasap vakası!

Kurban Bayramı'nın değişmeyen manzaralarından biri yine acemi kasaplar oldu. Yurt genelinde, kurbanlıkları keserken el ve bacaklarından yaralanan 4 bin 514 kişi Hastanelik oldu. Bazı vatandaşlar da kesim için belirlenen yerleri değil, boş arazileri ve mahalle aralarını tercih etti.

Çocuk ve kadın kasaplar da iş başındaydı. Bazı çocuklar, kurban kesim yerlerinde gözyaşlarını tutamadı. Kesim yerleri yetersiz kalınca yoğunluk oluştu. Çanakkale'de yağış, hayvan pazarı ve kurban kesim alanını, çamur deryasına dönüştürdü. İşte yurttan bildik kurban manzaraları...

İZMİR: Kesim yerlerinin yetersiz kalması üzerine vatandaşlar, boş buldukları arazile ri tercih edip çocukların gözleri önünde kurbanlarını kesti. Bazı vatandaşlar kurbanlarını araçlarının bagajına koyup kesmek üzere evlerine götürdü. Sırtta, kucakta, çekilerek ve itilerek taşınani, yüksek gerilim hattı direği, kepçeye asılarak kesilen kurbanlık görüntüleri dikkat çekti.

Fotoğraf çektiler

TEKİRDAĞ: Çorlu'da vatandaşlar kurbanlarını mezbahada kestirirken, çocuklar da bu anları izleyerek cep telefonlarıyla görüntüledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan mezbahanın yetersiz kalması üzerine bazı vatandaşlar kurbanlarını kapalı pazar yerinde kestirdi.

DÜZCE: Bayramın ilk günü kurban kesim işlerini kendileri yapmak isteyenler, yaralanarak Düzce'de hastanelere başvurdu. Bıçağı kaçırmaları sonucu elleri ve bacaklarını kesen 63 kişi hastanelere başvurdu.

KIRIKKALE: Kırıkkale'de kapalı semt pazarıyla birlikte mahalle aralarında çocukların gözleri önünde kurban kesimi yapıldı.

Kapalı semt pazarında büyükbaş hayvanın kesimini gören 4 yaşındaki İrem Naz, gözyaşlarını tutamadı. İrem Naz, büyükbaş hayvanın güçlükle yere yatırılması sırasında gözyaşı döküp "Neden kesiyorlar, kesmesinler" diyerek ağladı. Hastanelerin acil servisleri el ve ayaklarından yaralanan acemi kasaplarla doldu. Kurbanlık keserken yaralanan 172 acemi kasap, hastanelere götürüldü.

VAN: Uyarılara rağmen birçok kişi yine hayvanları sokak aralarında keserken, bazıları belediye tarafından belirlenen bölgeleri tercih etti.

ADIYAMAN: Kurban kesimi sırasında bıçakları yanlışlıkla kendi el, kol ve bacaklarına isabet ettirerek ya da hayvanların darbeleriyle yaralanan 45 kişi kentteki hastanelere götürüldü.

Kolu kırıldı

MALATYA: Malatya'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 50 kişi hastanelere akın etti. Kadınların da bulunduğu yaralılar arasında bir kişi büyükbaş hayvanın üzerine düşmesi sonucu kolunu kırdı.

ŞANLIURFA: Yaralanan 60 kişi hastaneye kaldırıldı.

GİRESUN: Giresun Belediyesi'nin uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar çimlerin ve çakılların üzerinde, kimileri de çöp döküm alanının çevresinde kurban kesti.

SİVAS: Hayvanların yatırılması ve kesilmesi sırasında 132 kişi hastanelere akın etti.

Arı sokması öldürdü

ADANA: 21 kasabın hastanelik olduğu Adana'da İsmail Alcan, kestiği küçükbaş hayvanı askıya asarken kafasına mermer düşmesi sonucu yaralandı.

NEVŞEHİR: Kozaklı'da kurban keserken elini arı sokan İrfan Çelik (55), hayatını kaybetti. Çelik'in MHP'den Kozaklı Belediyesi Meclis Üyesi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber